Vijesti

Skladateljska radionica i natječaj za skladbe s prof. Davorom Bobićem

Maštovito, veselo, raspjevano, puno vedrine i dobrih glazbenih zamisli bilo je poslijepodne 25. veljače 2014. provedeno u Slatini sa našim izuzetnim skladateljem prof. Davorom Bobićem.

Kroz svoja iskustva, znanje i umijeće, poveo nas je prof.Bobić putevima kompozicije, otvorio vrata mašti i potaknuo male i velike da svoje zamisli oslikaju zvukom klavira, a onda uz pomoć svojih mentora i zapišu.

Bio je to Stručni skup za nastavnike glazbenih škola  –  „Skladateljska radionica“, u organizaciji SlatinaFesta, a ujedno i početak natječaja za nove skladbe. Djeca su dobila tekstove, na koje ih pozivamo da skladaju svoje pjesmice i pošalju nam ih. Svakog malog skladatelja nagradit ćemo, a najuspješniju skladbu izvesti na Dječjem festivalu.

Poseban doprinos ovogodišnjem SlatinaFestu bit će „Šetnja“ – skladba prof.Bobića, skladana na isti zadani tekst.

Vrijeme provedeno u društvu prof.Bobića zasigurno će rezultirati počecima skladanja kod naše djece i učenika, a želja nam je tu suradnju nastaviti kroz nastavu kompozicije. Neka djece pišu za djecu, razvijaju svoju maštu, oslobode svoje potencijale i daju svoj doprinos duhovnoj glazbi.

Svetlana Relić

Natječaj za skladbe

Pravila natječaja za skladbe
Pjesmica 1 za natječaj
Pjesmica 2 za natječaj