Jutarnji stih

Spreman za ozbiljne promjene

“Imam i drugih ovaca, koje nisu iz ovog ovčinjaka; i njih mi treba dovesti; one će čuti glas moj, te će biti jedno stado i jedan pastir.” (Ivan 10,16)

Jednog jutra 2004. shvatio sam da moram promijeniti svoj život. Iako sam često slušao o Isusu Kristu, vjeru nikada nisam shvaćao ozbiljno. Sada sam otišao u jednu karizmatsku zajednicu i počeo čitati Bibliju.
Naišao sam na čovjeka koji je imao knjigu The Almost Forgotten Day (Skoro zaboravljeni dan) Marka Finleyja. Dok sam je čitao, počeo sam shvaćati da sam pronašao istinu. Moja obitelj je zapažala promjene koje su se događale u mojem životu. Moja žena Nadežda rekla je da je oduvijek sanjala obitelj u kojoj vlada ljubav, mir, radost i povjerenje.
Dok sam jednog dana bio u gradu, primijetio sam ženu koja je prodavala vjerske knjige. Zvala se Irina Ivanova. Upoznali smo se i kratko porazgovarali. U to vrijeme ja sam redovno proučavao Bibliju i svetkovao subotu, zajedno s tridesetak drugih ljudi. Održavali smo zajednička bogoslužja i proučavanja tri godine. Čak smo namjeravali registrirati svoju skupinu u vladinom uredu za vjerska pitanja.
Jednog dana u naš dom je došao literarni evanđelist nakon što je čuo da na tom području postoji skupina svetkovatelja subote. Rekao nam je da se trebamo upoznati s pastorom u Južnom Sahalinsku. Imao sam dug razgovor s nekoliko pastora i konačno shvatio da Božja promisao priprema put.
Pastor Medvid mi je dao knjige iz niza “Velika borba”. Dok sam čitao tih pet knjiga, postajao sam sve uvjereniji da je to istinit nauk. Moja obitelj je također voljela jednostavan, sveobuhvatni jezik tih knjiga koji je bio potpuno usklađen sa Svetim pismom. Naravno, sada naša skupina više nije osjećala potrebu da se registrira kod vlasti kao zasebna crkva.
Godine 2008. Nadežda i ja smo se krstili i postali vjernici Adventističke crkve. Dvije godine poslije krstila se naša kći Kristina. Sada sam starješina u našoj crkvi, a Nadežda i Kristina služe Gospodinu sa mnom. Trenutačno imamo adventističku zajednicu koja broji četrnaest vjernika.
Zahvaljujemo Bogu za knjige koje smo pročitali i što smo slušali Njegov glas. Duh proroštva nam je otvorio novi pogled na naše vrijeme u kojem živimo na Zemlji i na život na Nebu, gdje ćemo svi pripadati “jednom stadu i jednom Pastiru”.
Vasilij Miknevič, Rusija


Komentiraj