Jutarnji stih

Stvaranje prijateljskih veza

“Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom.” (Izaija 41,10)

Godine 2010. Prodip Bairagee i ja odlučili smo kolportirati na novom području u blizini Sveučilišta Dhaka. Prvo smo posjetili nadležnog načelnika obližnje policijske postaje. Zatim smo otišli u trgovačku komoru čiji je predsjednik bio i član parlamenta. On je bio odsutan toga dana, ali nas je primio njegov sin. Pokazali smo mu naše knjige i drugu literaturu, a on nas je upitao: “Imate li službene identifikacijske iskaznice ili pismo s preporukom iz vaše uprave?” Pokazali smo mu pismo preporuke iz uprave naše misije, ali nije bio zadovoljan. Zaprijetio nam je policijom. Rekao sam mu da smo već posjetili načelnika policijske postaje i da on s vremena na vrijeme kupuje naše knjige o zdravlju i obrazovanju.
Bio je malo ljut, ali nas je slušao. “Gospodine, mi nismo teroristi. Vjernici smo Adventističke crkve i dobri građani svoje zemlje. Mnogi visoki vladini službenici naši su kupci” — pritom smo mu pokazali nekoliko posjetnica ovih službenika. U međuvremenu smo se tiho molili za silu Svetoga Duha da nam pomogne da kažemo prave riječi. Nakon tri sata objašnjavanja, on je konačno povjerovao da smo osobe za koje se izdajemo. Tijekom tog vremena iznijeli smo mu adventistička vjerovanja i zdravstvena načela. Na kraju je rekao da smo mi bolji muslimani od njega. Dao je priznanje našem radu.
Rad literarnog evanđelista poseban je i plemenit, iako je izazovan i zahtijeva naporan rad i zalaganje. Zahvaljujem Bogu za milost i primljene blagoslove otkako sam otpočeo ovaj posao 1988. Zahvaljujem Mu za Njegove odgovore na moje molitve kad sam u nevolji i za Njegovu prisutnost u vrijeme mira. Također zahvaljujem onima koji su me podučavali i hrabrili da ostanem u ovom poslu i da u njega uložim maksimum napora. Ako je Božja volja, radit ću ovaj posao i obavljati ovu službu do kraja života.
Ellen G. White je napisala: “Postoje mnoga mjesta na kojima se ne čuje glas propovjednika. … Naša literatura treba biti raširena svuda. … Za svakog radnika Krist obećava božansku efikasnost koja će učiniti da trud bude uspješan.” (Colporteur Ministry, str. 4,5) Njegova su obećanja sigurna. Njegova je prisutnost trajna. Njegova su uvjeravanja stvarnost.
Moses Mondol, Bangladeš


Komentiraj