Vijesti iz lokalnih crkava

Subota zahvalnosti u crkvi Đeletovcima

Nakon razdoblja od četrdeset dana molitve i naglašavane potrebe za zajedništvom vjernika u molitvi i misiji, starješine mjesnih crkava Đeletovci i Banovci, braća Branko Garvanović i Borislav Medić, dogovorili su sa svojim crkvama zajedničko bogoslužje zahvalnosti u crkvi Đeletovci  i tako poduprli i prihvatili prijedlog brata Steve Krznarića da se u duhu Blagdana sjenica održi bogoslužje zahvalnosti u subotu, 16. studenoga ove godine.

Pročelje unutrašnjosti crkve bilo je ukrašeno jesenskim plodovima i prehrambenim artiklima za zimnicu, tako da su svi vjernici na taj način izrazili zahvalnost Bogu za skrb, zaštitu i Njegovo vodstvo tijekom ove godine.

Prvi i drugi dio bogoslužja obilježilo je zajedničko pjevanje starih adventističkih pjesama, od kojih su neke stare i više od sedamdeset godina, i tako se vjerništvo prisjetilo višegodišnjeg Božjeg vodstva na ovim prostorima, pa i kroz ratne nevolje. Radosnom ozračju te je subote pridonio i muški sastav svojim pjesmama u znak zahvalnosti Bogu. Pastor Tihomir Sabo je u svojoj propovijedi u dva dijela ukazao na važnost zahvaljivanja Bogu za Njegovu skrb i vodstvo, kao i na potrebu oslanjanja vjerom na Božju providnost i dobrotu, bez obzira što nam se događalo na životnom putu na ovoj grešnoj Zemlji do Kristovog dolaska.

Nakon iznimno živog i kvalitetnog subotnjeg bogoslužja domaćini su pozvali sve vjernike i goste na ukusno pripremljeni zajednički objed, koji je obilovao jesenjim voćnim plodovima.

Ovo bogoslužje će svim vjernicima ostati dugo u pamćenju. Svim domaćinima i domaćicama iskrena zahvalnost za uloženi trud u pripremi hrane za zajednički objed! Neka Božji blagoslovi budu i dalje nad svim vjernicima obje sestrinske mjesne crkve u Istočnoj Slavoniji!

T. Sabo