Vijesti

Susret mladih u Crikvenici

Od petka 7. do nedjelje 9. studenog 2014. u Life Centru u Crikvenici okupila se veća skupina mladih iz cijele Jadranske unije na susretu mladih. Sličan sastanak se održava već nekoliko godina na istom mjestu, no prijašnjih godina su na ovakve sastanke bili pozvani samo vođe mladih i njihovi zamjenici po crkvama. Ove godine osim vođa i njihovih zamjenika mogli su doći svi koji su željeli dok se kapacitet hostela nije popunio.

Tako se ove godine okupilo više od  stotinu mladih na vikendu koji je imao za cilj oduševiti mlade za misiju. Predstavljen je projekt za mlade za 2015. godinu koji se zove “Jedna duša za Isusa” i najavljen je kongres mladih koji će također biti održan 2015. godine i koji će biti misijskog karaktera.

Osim najave ovih programa, cijeli vikend su se nudile različite radionice i predavanja kojima je bio cilj da mlade obuče kako lakše osobno evangelizirati, približiti se ljudima i znati što i kako im prenijeti o Bogu koji je ljubav.

Jutarnja i večernja bogoslužja bila su ispunjena iskustvima ljudi kojima se Bog otkrio u njihovim životima. Slavili smo Boga molitvom, poticajnom duhovnom porukom te radosnim pjesmama u kojima su svi prisutni izražavali zahvalnost.

Osim službenog programa, mladi su svoje slobodno vrijeme koristili za druženje, upoznavanje, šetnju, a u subotu navečer se velika skupina mladih pridružila spontanom pjevanju kršćanskih pjesama, a kasnije i zajedničkim igrama.

Bio je ovo još jedan blagoslovljen i ispunjen vikend za sve prisutne i mnogi mladi jedva čekaju sljedeću takvu ili sličnu priliku. Vjerujemo da će poruke koje su se nudile mladima naći posebno mjesto u njihovom srcu i da će oni s još većim oduševljenjem biti spremni progovoriti o Bogu svojim prijateljima i svojim životom pokazati da su Božja djeca.

Tunde Torma   


Komentiraj