Susret na plaži

30. 04. 2015.

“Poslije toga opazih nekoga drugog anđela gdje silazi s neba. … On povika jakim glasom: ‘Pade, pade veliki Babilon.’ … Uto čuh drugi glas s neba gdje govori: ‘Iziđite iz nje, moj narode.'” (Otkrivenje 18,1.2.4)

Preko nadahnutih spisa pozvani smo da kao vjernici iskoristimo svaku prigodu da objavimo vijesti trojice anđela. Studenti literarni evanđelisti u Rumunjskoj uspješno su djelovali u turističkim mjestima duž crnomorske obale svakog ljeta tijekom više od deset godina. Osim podjele literature, mi u svojem radu naglašavamo i prednosti zdravstvene vijesti.

Jednog dana upoznao sam obitelj koja je bila na godišnjem odmoru i čijim smo članovima upravo izmjerili krvni tlak i tjelesne masnoće. Bili su vrlo zahvalni za našu zdravstveno-misionarsku službu. Kupili su i jednu zdravstvenu knjigu i Veliku borbu. Saznali smo da je muž radio u upravi velike protestantske crkve. Zadržali smo se u ugodnom razgovoru, a pastorova supruga je postavila mnogo pitanja koja su ukazivala na duhovnu dubinu i veliku zainteresiranost za Bibliju. Ohrabrili smo taj par da proučava Veliku borbu.

Pet godina poslije održavali smo seminar za literarne evanđeliste u Temišvaru. U subotu smo bili u crkvi, slušali iskustva i pozivali vjernike da se uključe u literarni evangelizam. Dok sam stajao na vratima i pozdravljao se s posjetiteljima na kraju bogoslužja, ugledao sam ženu kako s toplim osmijehom dolazi prema meni i odmah sam se upitao tko bi ona mogla biti. Kad je stigla do mene, rekla mi je: “Božji blagoslov! Sjećaš li me se?”

Tada sam se sjetio cijele njezine obitelji na plaži. “Vi ste gospođa Ibi, zar ne?” rekao sam joj. “Kakvo iznenađenje!”

“Da, Mihai”, rekla je. “Ja sam sada tvoja sestra u vjeri. Krštena sam prije godinu dana i sada sam vjernica ove crkve. Velika borba mi je pomogla da bolje razumijem subotu.” Zatim je s oduševljenjem nastavila: “Imala sam neke sumnje u početku, ali mi je drago što me je Bog pozvao u svoju Crkvu.” Rekla mi je da se molim da njezin suprug i djeca također prihvate sve biblijske istine.

Što može donijeti veću radost nego kad gledamo kako Božja moćna Riječ dodiruje živote, mijenja umove i dovodi ljude u sklad s Njegovom voljom? Čista radost prati prizor kad se Božji ljudi odazovu na poziv da se pridruže jedinstvu vjere.

Mihai Goran, Rumunjska

Leave a Comment