Jutarnji stih

Susret s Knjigom

“Ja sam put, istina i život — reče mu Isus. — Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.” (Ivan 14,6)

Jednom tjedno vjeroučitelji Rimokatoličke crkve održavali su nastavu vjeronauka u mojoj državnoj srednjoj školi. Imao sam petnaest godina i redovito pohađao sve te satove.
Jednog tjedna vrlo poštovan nastavnik govorio nam je o vjerskim zajednicama. Pozvao nas je da prisustvujemo svetoj misi svake nedjelje i da se redovno ispovijedamo svećeniku. Školski vršnjak, koji je rijetko progovarao u razredu, ustao je i upitao nastavnika: “Zašto mi ispovijedamo grijehe čovjeku, svećeniku?” Zatim je citirao redak iz Ivana 14,6, gdje Isus kaže: “Nitko ne dolazi k Ocu osim po meni.” Naveo je i redak iz Ivana 3,16 objašnjavajući da ćemo biti spašeni zahvaljujući vjeri u Isusa. Iskusni nastavnik je bio iznenađen i nije mogao jasno odgovoriti na njegovo pitanje. Bio sam vrlo razočaran činjenicom da moj vjeroučitelj nije u stanju obraniti naše doktrine! Pa ipak, redci iz Biblije koje je moj kolega izrekao u razredu bili su kao slatka glazba za moje uši. To je bio moj prvi susret s izgovorenom Riječju.
Taj dan pričekao sam svojeg razrednog kolegu vani nakon nastave. Rekao mi je da se prelijepe riječi koje je navodio mogu pronaći u Bibliji. Zamolio sam ga da mi pokaže Bibliju. Sutradan je donio Novi zavjet u školu i pročitao mi te retke. Molio sam ga da mi posudi svoj Novi zavjet, a on mi ga je poklonio. Bio sam zapanjen — dao mi je Bibliju! Kod kuće sam počeo čitati Božju riječ. To je bio moj prvi susret s tiskanom Riječju! Bilo je tako uzbudljivo i zanimljivo čitati vlastitu Bibliju i otkrivati istinu!
Ubrzo nakon toga sreo sam rođaka koji je postao adventist i on mi je iznio još više istina iz Pisma. Upoznao sam svojega Spasitelja Isusa Krista, prestao sa svojim uobičajenim aktivnostima svetkovatelja nedjelje čim sam saznao za istinu o suboti i počeo odlaziti u Adventističku crkvu. Nedugo zatim sam se krstio.
Poslije me je Bog pozvao da budem literarni evanđelist, a ja sam radio za Njega i s Njim četrdeset godina u plodonosnoj službi. Isus je Put i naš veličanstveni Prijatelj!
Vivencio Bermudez, Filipini


Komentiraj