Jutarnji stih

Sve širi krug

“Jahve, ti si Bog moj, uznosim te, tvoje ime slavim, jer si proveo čudesan naum, smišljen od davnine, istinit i vjeran.” (Izaija 25,1)

Starješine i vjernici adventističke crkve Little Creek u Sjevernoj Karolini molili su se u siječnju 2012. za mojeg muža i mene u našoj službi literarnog evangelizma. Bili smo novi u crkvi, ali smo se posvetili radu s literaturom.
Vjernici Little Creeka dobro znaju vrijednost rada literarnih evanđelista koji na “prvim crtama bojišnice” traže ljude i dovode ih Kristu. Dok je naš pastor Dan Jarrard bio pastor Pentekostalne crkve, posjetila su ga dvojica literarnih evanđelista i pokazala mu svoje knjige i iznijela mu svoja životna iskustva. Pastor Jarrard je već posjedovao nekoliko adventističkih knjiga, ali je ovaj sastanak produbio njegovo zanimanje za Adventističku crkvu.
BJ i Willie Gatten žive nedaleko od mjesne crkve Little Creek i pratili su prvu fazu izgradnje crkvene zgrade. U jednom razgovoru Willie je predložio svojoj ženi da bi trebali posjetiti crkvu kad zgrada bude završena. Nedugo nakon toga, BJ je vidjela prospekt za komplet knjiga The Bible Story (Biblijski događaji) dok je čekala na red u liječničkoj ambulanti. Ispunila ga je i poslala u knjižaru. Adresa ovog bračnog para je zatim došla do mene i to je bio način na koji sam upoznao BJ i Willieja. Kad sam im došao u posjet, imali smo vrlo ugodan razgovor i kupili su nekoliko knjiga, uključujući The Bible Story. Kad sam pozvao BJ i Willie da posjete našu crkvu Little Creek, spremno su se odazvali. A kad su je počeli pohađati, više je nisu napuštali. Otpočeli su s proučavanjem Biblije i žedno su učili i upijali sve što su mogli.
Dana 20. listopada 2012. ušli su zajedno kao par u vodu krštenja. Naši vjernici radovali su se s Gattenima. A što je još važnije, radovali su se Otac, Sin, Sveti Duh i svi anđeli jer je to samo početak Gospodnjih blagoslova u aktivnostima literarnog evangeliziranja na našem području Sjeverne Karoline.
BJ i Willie Gatten neposredan su odgovor na molitve mjesne crkve Little Creek i plod literarnog djelovanja.
Pattie i Jabe Morris, SAD


Komentiraj