Sve za mjeru riže (2)

22. 09. 2015.

“Uzeh knjižicu anđelu iz ruke i progutah je. U ustima mi je bila slatka kao med, ali kad je pojedoh, gorčina mi napuni utrobu.” (Otkrivenje 10,10)

Iako sam bio pijan kad sam predao svoje srce Bogu na sastanku male skupine, pitao sam se zašto se moj prijatelj ne raduje sa mnom. Kad smo napustili mjesto sastanka, upitao me je: “Zašto se šališ s Bogom? Ono što si učinio, učinio si samo zato što si bio pijan.”
Odgovorio sam mu: “To sam učinio zbog svoje savjesti.”
On je rekao: “U redu, vodit ću te u drugu crkvu!” Sljedeće nedjelje uvečer odveo me u veliku crkvu, ali nije u nju ušao sa mnom. Na sastanku sam na krilu držao svoju knjigu dok je propovjednik govorio o pravom danu za obožavanje Boga — sedmom danu suboti! Radovao sam se jer sam napokon pronašao svoju crkvu. Kad sam izišao sa sastanka, nigdje nisam mogao pronaći svojeg prijatelja.
Idućeg dana on me je u svojoj kući pozvao u tihu prostoriju i tamo počeo plakati. Objasnio mi je da su obje crkve u koje me je vodio adventističke i da je on bio aktivni vjernik u većoj crkvi. “U njoj sam čak služio kao vođa mladih”, jecao je. Također mi je rekao da je mala skupina bila početna jezgra adventističke crkve u osnivanju.
Poslije, nakon mnogo biblijskih proučavanja, ja sam kršten, zajedno sa svojom suprugom, bratom i njegovom ženom, ali i s mojim prijateljem i njegovom suprugom. Neki zainteresirani prijatelji također su došli podijeliti radost našeg krštenja. Sve se to dogodilo zato što me je Bog pronašao preko knjige koju sam zamijenio za mjeru riže, knjige pod naslovom Isusov život!
Od 1989. posvetio sam se Božjoj službi u literarnom djelu. Mala skupina u kojoj sam prvi put predao srce Bogu prerasla je u mjesnu crkvu, a ta je crkva osnovala druge male skupine. Nadalje, Bog me je blagoslovio obilnim uspjehom u prodaji naše literature. Vjerujem da svaki primjerak literature ima moć da mijenja živote i donese svoj plod. U ovom trenutku održavamo sastanke rastuće crkvene skupine u našem domu, od kojih je većina došla Isusu čitajući naše knjige. Uskoro ćemo podići molitveni dom u našem susjedstvu. Moja supruga i ja, s naše dvoje djece, blagoslovljeni smo preko literarnog rada.
Francisco Morales, Kolumbija

Leave a Comment