izdvojeno-slider

Svečano otvorenje studija Glas nade u Zagrebu

Uz mnogobrojne prijatelje, uzvanike iz svijeta medija, upravu i Izvršni odbor Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve, nekadašnje djelatnike studija te središnjeg gosta otvorenja dr. Miroslava Pujića iz Engleske, održano je svečano otvorenje novog Studija Glas nade, uređenog u potkrovlju zgrade crkve Zagreb 2. Studio će služiti za potrebe Crkve u proizvodnji audio i video materijala te za produkciju novopokrenute internet televizije — TVGN.

 

Lijepim, bogatim i raznolikim programom u predvorju mjesne crkve Zagreb 2 u Rakovčevoj 26 u Zagrebu, započela je svečanost u povodu otvorenja Studija Glas nade, koju je predvodio Darko Kovačević, direktor Odjela komunikacija i medija Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve.

Predstavnici različitih medija s kojima surađuje Odjel komunikacija i medija odazvali su se i došli na ovu svečanost. Prema programu, mnogi od njih su se obratili uzvanicima svojim govorima i čestitkama u povodu svečanog otvorenja studija, koji je započeo s radom krajem 2015. a ovo svečano otvorenje bilo je upriličeno u nedjelju 13. ožujka 2016. godine. Najbrojniji predstavnici medija bili su s Hrvatske radiotelevizije, posebno iz Religijske redakcije. Našli su se tu i predstavnici drugih medija, posebice radijskih postaja, kao i profesionalni predstavnici svijeta glazbe u Hrvatskoj.

U svojim obraćanjima većina njih se osvrnula na dosadašnju uspješnu i kvalitetnu suradnju s Adventističkom crkvom i njezinim Odjelom komunikacija i medija te posebno s Gospel ansamblom Agape koji svojom glazbom već desetljećima puni koncertne dvorane i ispunjava prostor mnogih medija u Hrvatskoj. Svojim čestitkama pridodali su želje za nastavkom suradnje kao i uspješnim djelovanjem novog Studija Glas nade i novopokrenute internet televizije Glas nade — TVGN.

Svi članovi uprave Crkve, zajedno s članovima Izvršnog odbora Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve nazočili su otvorenju. Na svečanost su došli i neki od prijašnjih djelatnika Glasa nade koji su vodili ovaj studio ili surađivali u njegovom radu. Studio Glas nade započeo je svoj rad još davnih sedamdesetih godina na drugoj adresi u Zagrebu.

Među govornicima ove svečanosti našli su se Neven Klačmer, tajnik Jadranske unije, koji je otvorio skup; Zlatko Musija, predsjednik Jadranske unije; Drago Mojzeš, predsjednik Hrvatske konferencije; Zdravko Šljivac, profesionalni glazbenik i poznati dirigent u Hrvatskoj; Blaženka Jančić, urednica i voditeljica Hrvatske radiotelevizije; Antonija Hrvatin Roth, urednica i voditeljica Hrvatske radiotelevizije; Slavko Nedić urednik Katoličkog radija; Tihomir Žestić, nekadašnji direktor Odjela komunikacija i medija u Jadranskoj uniji i direktor Adventističkog radija u Transeuropskoj diviziji Kršćanske adventističke crkve; Rudi Buršić, jedan od pionira i voditelja Glasa nade i drugi.

Svoje pozdrave, čestitke i želje poslali su mnogi, među ostalima Mario Raguž i Augustin Bašić, urednici Religijskog programa Hrvatske radiotelevizije; Romana Nemčić urednica Zabavnog programa Hrvatske radiotelevizije; Tanja Baran glavna urednica Radio Sljemena; Zvonko Šeb, bivši urednik Radio Sljemena i nekadašnji suradnik Glasa nade; Tihomir Kukolja, nekadašnji direktor Odjela komunikacija i medija u Jadranskoj uniji i drugi.

Središnje izlaganje i prezentaciju na svečanom otvorenju, o suvremenim trendovima u medijima, održao je glavni gost svečanog otvorenja dr. Miroslav Pujić, dvadesetogodišnji direktor Odjela komunikacija i medija Transeuropske divizije Kršćanske adventističke crkve.

Svečani program otvorenja glazbeno je podržao Gospel ansambl Agape pjevajući u više navrata na oduševljenje okupljenih gostiju. Poseban govor i zahvalu uputili su domaćini skupa — Darko Kovačević i Igor Farago, glavni tehnički suradnik Odjela komunikacija i medijske proizvodnje.

Nakon svečanog programa otvorenja skup se iz predvorja crkve preselio u potkrovlje kako bi tamo razgledao novi studio. Svečanu vrpcu u znak otvorenja studija prerezao je Nebojša Milovanović, blagajnik Jadranske unije, a predsjednik Zlatko Musija uputio je u ime svih uzvanika molitvu Bogu zazivajući blagoslove na rad ovog studija koji ima središnji cilj širiti Radosnu vijest na različite kreativne načine te stvarati dobre i pozitivne sadržaje u medijskom prostoru. Domaćini Darko i Igor razrezali su svečanu prigodnu tortu koju je, s logom Studija Glas nade, izradila Anita Stanjević. Uz ukusan domjenak nastavilo se ugodno druženje uzvanika u prostorijama studija.

Za Studio Glas nade i TVGN zanimali su se mnogi mediji te su u emisijama svojih programa emitirali priloge i intervjue u kojima su najavili otvorenje studija i početak djelovanja televizije Glas nade. Tako smo tih dana mogli gledati o tome prilog novinara Leona Čuljka u emisiji HTV-a Duhovni izazovi; Mario Raguž, voditelj i urednik emisije Pozitivno imao je središnji intervju s Darkom Kovačevićem u ovoj vrlo gledanoj emisiji HTV-a, a sličan intervju bio je i u emisiji Religijski forum Hrvatskog radija.

U povodu svečanog otvorenja Studija, TVGN — televizija Glas nade proizvela je i prikazala tog vikenda od 11. do 13. ožujka tri izvanredne emisije pod naslovom Potraga. Bile su to emisije s različitim zanimljivim društvenim i duhovnim temama o kojima su u studiju Glas nade razgovarali različiti gosti s voditeljem i urednikom Darkom Kovačevićem, a središnju poruku svaki puta je iznio glavni gost dr. Miroslav Pujić.

Emisije koje je TVGN-a do sada proizveo: Početak u petak, Potraga, Život i zdravlje, Duhovne misli emitiraju se na internet stranici: www.glasnade.org a nalaze se uvijek dostupne na youtube kanalu Glas nade: youtube.com/glasnade. Osim ovih emisija u planovima i pripremi su i druge nove emisije koje će se za sada emitirati petkom navečer.

Darko Kovačević, direktor Odjela komunikacija i medija, Jadranske unije konferencija Kršćanske adventističke crkve


Komentiraj