Vijesti iz lokalnih crkava

Svečanost krštenja u Osijeku

Vjernici Adventističke crkve u Osijeku bili su u subotu 19. prosinca 2015. posebno radosni. Tog prijepodneva obavljen je svečani čin krštenja, a kao poseban gost iz Zagreba je stigao tajnik Jadranske unije konferencija, pastor Neven Klačmer. U prepunoj crkvenoj dvorani domaćini su ugostili mnoge vjernike iz Baranje koji su došli sudjelovati i uveličati ovo po mnogo čemu osobito bogoslužje.

Naime, troje krštenika, Nena, Josip i Đorđe, žitelji su Kneževa, a njihova odluka za krštenje plod je prošlogodišnjeg rada s literaturom osječko-baranjskih vjernika. Iz Osijeka im se pridružila tročlana obitelj, supružnici Dejan i Marija te Dejanova sestra Nikolina. Dejan Meznarić poznati je osječki košarkaš koji se odrekao svoje sportske karijere i hrabro krenuo za Kristom, u čemu su ga u stopu slijedile supruga i sestra. Njihovim dolaskom naša dječja subotnja škola postala je bogatija za dvije prekrasne djevojčice, Evu i Neru. Prije krštenja upriličen je kratak prigodni program u kojem su nastupili kantautor Pavle Škulac, kao i osječki mješoviti sastav s pjesmom “Obećanje”.

Pastor Klačmer je u svojoj propovijedi govorio o poznatom događaju Petrovog  iskoraka iz čamca i hoda po vodi (Matej 14). Uputio je poziv krštenicima, ali i svim nazočnima da, usprkos životnim valovima i olujama, nastave neprekidno gledati na Krista.

Nakon ovog svečanog bogoslužja i čestitanja novokrštenima slijedio je zajednički ručak, a iza njega poslijepodnevno bogoslužje zahvalnosti. Svoju zahvalnost i dirljivo iskustvo obraćenja iznijela je tek krštena sestra Nikolina, a propovijed pastora Klačmera mogla bi se sažeti u pitanje upućeno svakom od nas: Što sam spreman učiniti za Boga, koji je za mene učinio sve? Sadržaji te subote doista su ohrabrili i obogatili našu crkvu.

Gordana Balašević


Komentiraj