Vijesti

Svečanost krštenja u Virovitici

Subota 7. kolovovoza 2021. godine zasigurno će ostati u lijepom sjećanju skupini mladih iz virovitičke crkve, koji su toga dana učinili zavjet s Bogom biblijskim krštenjem. Dvorana mjesne adventističke crkve u Virovitici bila je puna oduševljenih vjernika i posjetitelja, jer su mnogi željeli svjedočiti činu kad četiri mlade osobe — Melissa Furjan (15 godina), Vanessa Furjan (14), Sara Vranić (16) i Luka Stanjević (14) — predaju svoje mlade živote Kristu u ruke.

Bogat program na tom subotnjem poslijepodnevnom bogoslužju upriličili su glazbenici i recitatori — Branko Đurišević, Josip Ivanušić, Tomislav Glumbić, Leon Đurin, Suzana i Pavle Škulac, Kristijan Pleško, Luka Salajster, Tanja Živojnov i djeca iz dječje subotnje škole. Čitav program i čitanje Božje riječi, kao i sâm obred krštenja vodio je pastor Josip Salajster.

Nakon što su se novokrštene sestre i brat vratili u crkvenu dvoranu, pastor im je uručio potvrde o krštenju, a starješina mjesne crkve Tihomir Vranić zaželio im je napredak u svakom pogledu i uručio im vrijedne knjige kao prigodne darove u ime virovitičke crkve. Kad je pastor uputio poziv i pitanje želi li još netko od prisutnih učiniti zavjet s Bogom, javile su se još tri osobe: David, Sara i Željko.

Hvala Bogu na tim dragim dušama i molimo se za njih da ustraju i napreduju na svojem duhovnom putu.

Ljubiša Živojnov