Jutarnji stih

Sveti Duh mi je pripremio put

“Onomu koji, prema snazi što silu svoju očituje u nama, može učiniti neograničeno više od onoga što možemo moliti ili misliti — njemu slava u Crkvi i u Kristu Isusu do sve punine koja dolazi od Boga.” (Efežanima 3,20.21)

Dok sam kolportirao u Cumani, u pokrajini Sucre u Venezueli, jedna ljubazna gospođa je odgovorila na moje kucanje i pozvala me u kuću. Tek sam otpočeo svoju prezentaciju knjiga, kad me ona iznenada zaustavila. Pogledao sam je i vidio kako joj lice zrači radošću i srećom.
“Ne mogu vjerovati!” uskliknula je. “Ti si brat kojeg sam čekala!” Gledajući moje lice, rekla je uzbuđeno: “Da, to si ti! Stvarno si ti! O, slava Bogu!” Vidjevši moje iznenađenje, nastavila mi je objašnjavati: “Moj muž i ja molimo se već dvije godine da nam Bog pošalje osobu koje prodaje zdravstvene knjige!”
Ona mi je tada pokazala da imaju knjigu Enjoy It! (Uživaj u zdravlju). To je bila stara knjiga i ona je rekla da pet muževih klijenata želi tu knjigu. Budući da više nisam imao nijedan primjerak te knjige, pokazao sam joj one koje sam imao kod sebe. Ona je izabrala nekoliko naslova, a nakon što su popunili narudžbenicu i uplatili predujam, pokazao sam im i neke druge nove knjige koje sam imao. Žena me je pozvala da se vratim sutradan sa svim knjigama i da se sastanem s njom i njezinim mužem. Pomolio sam se s njom i otišao. Slavio sam Boga! Sveti Duh je unaprijed pripremio ovu narudžbu!
Sljedećeg dana, kada sam se vratio k njoj da uručim ostatak naručenih knjiga, saznao sam da je njezin suprug pročitao cijelu jednu knjigu prethodne noći. Bio je vrlo uzbuđen. Sveti Duh je silno radio u tom domu. Bez ikakve sumnje, njih su knjige oduševile mnogo više od mene. Božjom milošću u toj sam kući ostvario promet od oko 530 američkih dolara, a druga narudžba je bila za ukupno 315 dolara.
Ubrzo sam počeo proučavati Bibliju s ovim bračnim parom. Muž je bio uvjeren da su naše knjige najbolje u zemlji. Čak ih je ponudio svojim klijentima. Ponekad nas Gospodin podsjeća da On može učiniti “izobilnije nego što ištemo ili mislimo”.
U siječnju 2010. taj čovjek nam se pridružio na kongresu literarnih evanđelista da bi saznao više o našoj službi i dok smo bili tamo, on i cijela njegova obitelj krstili su se u potoku pokraj imanja na kojem su se održavali sastanci. Božjom milošću siguran sam da će ovaj dragi brat biti uspješan u literarnom radu.
Orlando Caraballo, Venezuela


Komentiraj