Jutarnji stih

Svijetla budućnost

“Zazovi me, i odazvat ću ti se i objavit ću ti velike i nedokučive tajne o kojima ništa ne znaš.” (Jeremija 33,3)

Pablo Juárez je prodavao odjeću uvezenu iz Argentine i Bolivije. Njegov život okretao se oko pića i pijanki s prijateljima. Jednoga dana, kad je išao na pijanku, on i njegovi prijatelji su se neplanski zaustavili i pritom su popili veliku količinu pića. Pridružio im se stranac koji počeo zadirkivati i verbalno napadati Pabla. Kao što se to često događa kad su ljudi pijani, počeli su se tući. Nažalost, Pablo je udario čovjeka tako jako da ga je na mjestu ubio, zbog čega je na sudu osuđen na dvadeset četiri godine zatvora.
Za Pabla i njegovu obitelj sve se promijenilo u tom jednom djeliću sekunde. Od poslovnog čovjeka postao je zločinac. Kakva se budućnost pružala pred njim? Dok je bio u zatvoru, počeo je prisustvovati pentekostalnim sastancima i otkrio živoga Boga. Također je upoznao Daniela, kolegu zatvorenika i adventista sedmoga dana. Daniel je govorio Pablu o Božjem pravom danu bogoslužja. Jednoga dana evangelistički pastor nije dobio dopuštenje da uđe u zatvor, ali nekolicina adventističkih vjernika jest i oni su posjetili Pabla u njegovoj ćeliji.
Nakon samo četiri godine zatvora Pablu je kazna smanjena i on je bio pušten na slobodu. Odmah je potražio Adventističku crkvu i tri godine poslije se krstio. U međuvremenu, Pablu je bio potreban posao kako bi uzdržavao svoju ženu i dvoje djece. Nigdje nije mogao naći posao zbog predrasuda prema bivšim osuđenicima, a nije ni znao kakve planove Bog ima za njega.
Jedne večeri u crkvi već je skoro odlučio odbaciti svoju vjeru, ali iste noći je sreo Dominga Alvareza koji mu je dao knjigu Put Kristu. Domingo je pozvao Pabla da počne kolportirati. Pablo nije vjerovao da može zarađivati za život prodajom knjiga, ali jedne noći je sanjao da njegova supruga odlazi u kolportažu. Kako se pred njim nije otvarala nijedna druga poslovna prilika, Pablo je osjetio da ga Bog poziva da bude literarni evanđelist.
Godine 2007. Pablo je počeo raditi kao literarni evanđelist u argentinskoj pokrajini Tucumán. Imao je težak početak i nije prodao ništa tijekom prvog radnog tjedna. Kad je pomišljao odustati, prodao je prvu knjigu. Danas je opunomoćeni literarni evanđelist. Pronašao je Boga u zatvoru i sada je pred njim svijetla budućnost.
Federico Silva, Argentina


Komentiraj