Svijetli sjajnim svjetlom

30. 10. 2014.

““Moji će biti, moja stečevina — govori Jahve nad Vojskama. U Dan koji spremam bit ću im milostiv kao što je milostiv otac sinu koji mu služi.”“ (Malahija 3,17)

Kršćani su Kristovi skupocjeni ukrasi otkupljeni po beskrajno velikoj cijeni. Oni trebaju jasno sjati za Njega odražavajući svjetlo Njegove ljupkosti. I zauvijek moraju imati na umu da je cjelokupni sjaj koji proizlazi iz njihovog kršćanskog karaktera primljen od Sunca Pravednosti.
Sjaj Kristovih skupocjenih ukrasa ovisi o glačanju kojem su izloženi. Bog nas ne primorava da budemo uglačani. Ostavlja nam slobodu da izaberemo hoćemo li biti uglačani ili ćemo ostati neuglačani. Ali svatko tko je proglašen dostojnim da zauzme mjesto u Gospodnjem hramu, mora biti izložen procesu glačanja. Mora pristati da mu budu odstranjeni oštri rubovi karaktera, kako bi bio savršenog oblika i lijep, prikladan da prikazuje savršenstvo Kristovog karaktera. …
Božanski Radnik ne gubi vrijeme oko bezvrijednog materijala. Samo skupocjene dragulje On glača dajući im sličnost sa svojim dvorovima. Čekićem i dlijetom odsijeca grube rubove pripremajući nas za mjesto u Božjem hramu. Proces je težak i zamoran. Povređuje ljudski ponos. Krist zasijeca u čovjekovo iskustvo u kojem se u samodovoljnosti smatra savršenim i uklanja oholost iz karaktera. On uklanja viškove i, prislanjajući svoj dragulj uz kolo za glačanje, pritiska ga da bi se uklonila svaka neravnina. A zatim držeći dragulj prema svjetlu, Majstor na njemu vidi odraz svojeg obličja i proglašava ga dostojnim mjesta u Njegovom hramu.
Neka je blagoslovljeno iskustvo, koliko god teško, koje daje novu vrijednost kamenu omogućavajući mu da zasja živim i jasnim svjetlom! … [Gospodin] ima radnike koje će pozvati iz siromaštva i povučenosti. Budući da su uključeni u svakidašnje životne dužnosti i obučeni u grubu odjeću, na njih se gleda kao na ljude bez vrijednosti. Ali Krist vidi u njima beskrajne mogućnosti i u Njegovim će rukama postati dragocjeni nakit koji će zasjati punim sjajem u Božjem kraljevstvu. ““Moji će biti, moja stečevina — govori Jahve nad Vojskama. U Dan koji spremam bit ću im milostiv.”“ (Malahija 3,17)
Kristovo savršeno poznavanje ljudskog karaktera čini Ga prikladnim da se bavi umovima. Samo Bog zna kako se treba ponašati prema svakoj duši. On ne sudi kao što sudi čovjek. On zna pravu vrijednost materijala na kojem radi osposobljavajući muškarce i žene za povjerljive položaje. (MS 168, 24. prosinca 1902.)

Leave a Comment