Jutarnji stih

Teret za duše

“Zato idite i učinite sve narode učenicima mojim! Krstite ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga!” (Matej 28,19)

Živio sam i kolportirao u gradu Porto Nacionalu šest mjeseci. Ali sam na duši imao teret za evangelizaciju Silvanópolisa, grada sa 6.000 stanovnika bez adventističke prisutnosti, u državi Tocantins. Pokrenuti željom da spasimo druge, moja supruga, kći i ja preselili smo se u Silvanópolis, gdje smo unajmili kuću i ostali sedam mjeseci dok sam radio kao literarni evanđelist.
Prvi izazov, nažalost, bilo je moje zdravlje. Često sam morao ostajati kod kuće dok je moja žena odlazila na posao. Mnogo puta sam pomišljao na odustajanje i povratak u naše mjesto, ali me moja žena ohrabrivala da nastavim. Oslanjajući se na Božju pomoć, pronašli smo snage da ostvarimo ono za što vjerujemo da je Bog htio da učinimo. Posjetili smo svaki dom, jedan za drugim. Ako je jednoga dana naše kucanje ostalo bez odgovora, sljedećeg dana otišli smo pokušati ponovno.
Mlada žena po imenu Luzineide vidjela me da više puta prolazim pokraj njezine kuće. Kada sam došao k njoj u posjet, rekla mi je da je svaki put vidjela nekoga kako hoda pokraj mene, nekoga tko je bio odjeven u bijelo. Kad sam došao uručiti knjige koje je Luzineide naručila, zamolila me je da porazgovaram s njom jer je osjetila da sam osoba u koju može imati povjerenja.
Njezini roditelji su se nedavno razveli i ona je pomišljala na to da postane prostitutka, ali je zaključila da to ne bi riješilo njezine probleme. Tražila je od Boga — ako doista postoji — da pošalje nekoga njezinoj obitelji. I ja sam bio tamo. Ona me je vidjela kao Gospodnjeg glasnika.
Počeo sam s Luzineidom proučavati Bibliju. Prihvatila je sve što je naučila iz Biblije i krstila se u siječnju 2011. Ubrzo je postala literarna evanđelistica. “Opet imam vjeru”, rekla je. “Želim raditi isto što i Junior — zadobivati duše za Boga.”
Godinu dana poslije u Adventističkoj crkvi bilo je kršteno trinaest osoba, i to je bila prva adventistička skupina u Silvanópolisu. Sve je to bilo moguće zato što je Bog stavio u srca moje supruge i mene teret spašavanja duša putem literarne službe.
Dok danas budete izlazili, iziđite i vi s tom istom željom u srcu — željom da spašavate druge.
Junior Gama, Brazil


Komentiraj