Duhovnost

U očekivanju

Kad je za vrijeme prvog svjetskog rata trebala otpočeti vojna konferencija, nigdje nisu mogli naći feldmaršala Focha, glavnog zapovjednika savezničkih snaga. Tada se javio jedan časnik: “Mislim da znam gdje je.” Našli su ga kako se moli u blizini razrušene kapelice.

Jednom je Abraham Lincoln rekao: “Bio bih najveća budala na svijetu kad ne bih bio svjestan da ne mogu zadovoljiti zahtjeve ove uzvišene službe bez pomoći onoga tko je veći i jači od mene.”

I David je shvatio ovu istinu. Premda je bio moćni kralj, svakodnevno je priznavao ovisnost o nekome tko je bio daleko veći i jači od njega. Ne samo što je počinjao dan oslanjajući se na Gospodina, već je cijelog dana iščekivao da vidi kako će Bog djelovati za njega. “Jahve, zorom glas mi već čuješ, zorom ti već lijem molitve u nadi čekajuć.” (Psalam 5,4) Ako svakog dana živite gledajući gore, Bog često šalje predivna iznenađenja.

Možda niste feldmaršal, predsjednik ili kralj, ali Gospodinu su vaše potrebe jednako važne. A On je isto tako spreman da pomogne vama kao što je pomogao feldmaršalu Fochu, predsjedniku Lincolnu i kralju Davidu. Oslonite se danas na Njega i očekujte da vas iznenadi.

Randy i William J. Petersen

Podijeli