Jutarnji stih

Udvostručiti obroke?

“Jahve … poslat će s tobom svog anđela, i tvoje će putovanje dovesti k cilju.” (Postanak 24,40)

Kad radite za Gospodina, svakoga dana doživljavate nešto posebno.
Tijekom jedne zimske kolportaže posebno smo se posvetili molitvi. Molili smo se kao skupina u ranim jutarnjim satima. Svakoga jutra u 3 sata netko bi nas probudio kako bismo se svi zajedno molili tražeći od Boga silu Svetoga Duha i društvo Njegovih anđela. Održavali smo ovaj raspored tijekom nekoliko dana. Znali smo da nam je potrebna posebna pomoć jer smo prodavali Veliku borbu, The Life of Christ (Kristov život), jednu zdravstvenu knjigu i druge knjige Ellen G. White.
Petak je bio poseban dan zato što tada obično nismo radili nakon ručka. Jednog petka, nakon završenog posla, vratio sam se na mjesto gdje smo boravili da se pripremim za subotu. Tamo je već bio moj vođa, a budući da nijedan od nas dvojice nije ručao, odlučili smo izići i ručati zajedno. Hodali smo nekoliko minuta ulicama u potrazi za mjestom gdje ćemo jesti, konačno se odlučivši za mali restoran u blizini crkve. Pogledavši jelovnik, naručili smo dva obroka, za svakog po jedan. Ali konobarica je rekla: “Vidite, momci, vi ne biste trebali naručiti samo dva obroka. Mislim da biste trebali naručiti četiri.”
“Zašto četiri?” upitali smo je. “Pa tu smo samo nas dvojica.”
Njezin odgovor nas je iznenadio: “Ovdje sam svakoga dana i svakoga dana vidim da ovuda prolazite četvorica, a ne dvojica! Zašto biste uzeli samo dva obroka? Trebali biste uzeti četiri!”
To nam je iskustvo potvrdilo da kad se molimo u skladu s Božjom voljom, samo Mu moramo biti vjerni, raditi i imati povjerenje u Gospodina i čekati da odgovori na naše molitve. Iako nismo mogli vidjeti naše anđele, oni su bili s nama i netko drugi ih je vidio.
Kad radimo nešto za Gospodina, On je s nama. Nismo nikada sami kad radimo za Njega. Predajte se u Božje ruke i On će poslati svoje anđele da budu s vama.
Luis Biazotto, SAD


Komentiraj