izdvojeno-slider

Uskoro počinje Ljetni glazbeni kamp u Maruševcu 2017.

U prostorima Srednje škole od 20. do 25. kolovoza održava se Ljetni glazbeni kamp. Ljetna je to škola različitih instrumenata i radionica teorije glazbe, na kojima učenici glazbenih škola imaju mogućnost usavršiti svoje znanje i steći nove vještine kroz Masterclass s izabranim glazbenim pedagogom.

Treća je ovo godina da je Maruševec u drugoj polovici mjeseca kolovoza najveće hrvatsko središte okupljanja velikih i malih glazbenika. Sa zadovoljstvom ćemo uživati u društvu državnih i međunarodnih prvaka učeničkih natjecanja kao i u društvu eminentnih imena hrvatske i europske scene klasične glazbe. Njihovo muziciranje posljednjih tjedana krasi ljetnu glazbenu scenu na našoj obali i obogaćuju repertoare mnogih koncerata. Vladimir Babin, Slavko Kovačić, Marin Zokić, Nikola Fabijanić, Tomislav Žužak, Linda Mravunac Fabijanić… oni su ujedno i profesori na našim Muzičkim akademijama. Uz njih stoje kao njihovi bliski suradnici, vrijedni srednjoškolski profesori koji usmjeravaju mlade glazbenike i pripremaju ih za akademsko glazbeno obrazovanje.

Uz sudionike iz Hrvatske i čak 14 učenika iz Slovenije, Austrije, Makedonije i Poljske, Ljetni glazbeni kamp u Maruševcu poprimio je međunarodne okvire i raširio svoje ruke spreman da prihvati i one iz najudaljenijih zemalja jer jezik glazbe je jedinstven i svi  ga dobro razumiju.

Organizacijski tim Ljetnog glazbenog kampa čine volonteri i entuzijasti kojima je na srcu edukacija djece i mladih kroz glazbu. Njihova pedagoška praksa i sudjelovanje u glazbenom razvoju vlastite djece pridonijeli su nastojanju da se uz minimalna novčana sredstva, svakom talentiranom i marljivom učeniku omogući rad s vrsnim pedagogom u ljetnoj školi koja ima za posljedicu nemjerljiv napredak i motivaciju mladog glazbenika. Naša škola otvorila je svoja vrata i radosno potpomaže ovaj vrijedan projekt.

Posebnost ove Ljetne škole je u tome što se kao i u svim projektima koje provodi naša škola promiče holistički pristup obrazovanju mladih. U mirnom okruženju, uz brigu o zdravlju i veliki akcent na zajedničke aktivnosti i druženje, djeca imaju priliku za rast i napredak. Njihova motivacija raste u pozitivnoj i poticajnoj klimi uz zdravu konkurenciju vršnjaka.

3. Ljetni glazbeni kamp, Maruševec 2017. polazit će 96 sudionika raspoređenih u 7 radionica. To su: harmonika, violina, klavir, flauta, saksofon, truba, solfeggio i harmonija,

Masterclass ovih instrumenata održava se pod mentorstvom slijedećih glazbenih pedagoga: Saša Bastalec, Csaba Zima, Vanda Novoselec, , Lea Šantek, Vladimir Babin, Slavko Kovačić, Ana Kralj, Nikola Fabijanić, Tomislav Žužak, Marin Zokić, Lidija Đidara uz voditeljicu kampa Svetlanu Relić.

Individualna nastava održava se tijekom jutarnjih i poslijepodnevnih sati, dok su večernji sati osigurani za skupna muziciranja, sportske i društvene igre.

Polaznici Ljetnog glazbenog kampa svoj će rad okruniti koncertom profesora u srijedu 23.08. u 19.00 sati i završnim koncertom u petak 25.08. u 16 sati na koji su svi srdačno pozivani.    Svetlana Relić, voditeljica Ljetnog glazbenog kampa


Komentiraj