Velike i nedokučive tajne

31. 05. 2015.

“Zazovi me, i odazvat ću ti se i objavit ću ti velike i nedokučive tajne o kojima ništa ne znaš.” (Jeremija 33,3)

Nakon proučavanja adventističke vijesti tijekom nekoliko mjeseci s literarnim evanđelistima Mosesom Mondolom i Amltom Skcarom, kao i pastorom crkve, prihvatio sam Isusa Krista kao svojeg osobnog Spasitelja. Kao novoobraćenik i novokršteni član Adventističke crkve u Dhaki, sretan sam kao nikad prije.

Nakon što sam primio ohrabrenje od Mosesa, odlučio sam se i ja pridružiti njegovom timu literarnih evanđelista. Iako je rad katkad težak, postoje i mnogi blagoslovi, od kojih je jedan što sam u kontaktu s ljudima iz svih sfera života. Susrećem kršćane i nekršćane, bogataše, pripadnike srednje klase i siromašne, visoko obrazovane i slabo obrazovane, muškarce, žene, mlade i starije, baš kao što je i Isus činio.

Jednog dana otišli smo u grad kolportirati. Pokucali smo na mnoga vrata, ali nismo prodali nijednu knjigu. Umorni i pomalo obeshrabreni, zastali smo da se pomolimo prije nego što iziđemo pred bilo kojeg novog potencijalnog kupca. Zatim smo nastavili. Ušli smo u jednu banku i zatražili sastanak s menadžerom banke. Kad smo se našli u njegovome uredu, predstavili smo se i zatim ponudili knjige koje smo nosili. Izgledao je zainteresiran i pohvalno se izrazio o našem radu. Kupio je cijeli komplet knjiga. Na kraju radnog dana zahvalio sam Bogu za ono što je učinio.

Molitva mi daje hrabrost i snagu da prodajem literaturu. Pošto sam se pridružio Crkvi zahvaljujući literarnom radu, želim se posvetiti plemenitom poslu propovijedanja Evanđelja putem tiskanih stranica. Sviđa mi se ova poticajna izjava Ellen G. White: “Kolporterski rad, ako se pravilno obavlja, misionarski je posao najvišeg reda, i kao metoda isto je tako dobar i uspješan kao i drugi da se pred narod iznesu važne istine za ovo vrijeme. … Tako će poruka otići tamo gdje živi propovjednik ne može doprijeti, a pozornost mnogih bit će usmjerena na važne događaje povezane sa završnim prizorima povijesti ovoga svijeta.” (Colporteur Ministry, str. 6) Zahvalan sam što mogu biti dio ovog hitnog završnog djela, u kojem mi Bog pokazuje svoje “velike i nedokučive tajne”.

Joytirmoy Sarker, Bangladeš

Leave a Comment