Vijesti

Više od 5.500 osoba prisutno na propovjedničkom sastanku Sjevernoameričke divizije

[Fotograf: Dan Weber/NAD Communication]

Grad Austin, u državi Teksas, pretvoren je u veliki propovjednički sastanak na kojemu je bilo prisutno više od 5.500 propovjednika sa supružnicima i djecom. Propovjednički sastanak pod nazivom CALLED (POZVAN) organizirala je Sjevernoamerička divizija Kršćanske adventističke crkve. Prvi puta u nekoliko desetljeća održava se sastanak predviđen za osnaživanje, obrazovanje i oživljavanje raznolike skupine pastora koji služe crkvi u Sjevernoj Americi.

U razdoblju od četiri dana, od 28. lipnja do 1. srpnja 2015., ovaj je događaj ponudio zajednička predavanja, radionice i bogoslužja za pastore, njihove supružnike, mladež i djecu.

Skup je otvoren zajedničkim sastancima usmjerenim na gore spomenuta područja. Dio za pastore obuhvaćao je predavanja koja su iznosili Wintley Phipps, Dirk Duerkson, Wesley Knight, a završni govor iznio je predsjednik Sjevernoameričke divizije, Daniel R. Jackson i pozvao pastore da razmisle o tome „Tko ih je pozvao i na što?“. Molitvu posvećenja uputio je predsjednik Generalne konferencije, Ted N. C. Wilson, koji je pohvalio govornike, te im zahvalio što su svoju poruku usmjerili na potrebu slijeđenja Isusa Krista koji je uzor evangeliziranja.

Supružnici pastora su na sastanku mogli čuti predavanja J. Nicole Brise, Marka O’Filla i Adrienne Townsend, te su pozvani na pripadanje, slijeđenje i vječnu slavu.

Kasni večernji sastanci održavali su se u svrhu gledanja adventističkih filmova ili sudjelovanja u natjecanju na kojem su pastori imali priliku osvojiti nagradu za provođenje svojeg evangelizacijskog projekta. Tijekom četverodnevnog okupljanja dodjeljuje se više od 120.000 dolara za evangelizacijske programe na razini mjesnih crkvi.

Wintley Phipps, glazbenik, evangelizator i pastor, pozvao je pastore „budu slični, odrazuju i otkrivaju Božji karakter“. Wesley Knight je uporabio primjer složenog ručnika u Isusovu grobu kako bi pastore podsjetio da „Isusa nisu odnijeli, već je On uskrsnuo!“.

Organizaciju propovjedničkog sastanka Sjevernoameričke divizije, nazvanog CALLED, vodio je Ivan Williams, tajnik za propovjedničku službu, zajedno sa svojim suradnicima. Oni su prošlih osamnaest mjeseci brižljivo birali govornike, planirali događaje i pribavljali sredstva kako bi prisutnim pastorima i njihovim obiteljima omogućili duhovno osvježenje, osnaženje i ohrabrenje.

Na završetku okupljanja, 1. srpnja, mnogi pastori i njihove obitelji krenut će autobusima na put prema San Antoniju, udaljenom oko 130 km, kako bi sudjelovali na 60. zasjedanju Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve, crkvenom radnom sastanku koji se održava svakih pet godina.

Fotografije: https://www.flickr.com/photos/nadadventist.


Komentiraj