Jutarnji stih

Vjerni Vodič

“Takav je Bog, Bog naš zasvagda i dovijeka! On neka nas vodi!” (Psalam 48,15)

Nema u Bibliji jasnije objašnjene istine od ove da Bog svojim Svetim Duhom na osobit način usmjerava svoje sluge na Zemlji u velikim pokretima da bi nastavili djelo spašavanja. Ljudi su oruđa u Božjim rukama, kojima se On služi da ostvari svoje namjere milosti i milosrđa. (Velika borba, str. 271)
Bila sam ohrabrena i pod utjecajem blagoslova kada sam shvatila da Gospodin Bog Izraelov i sada vodi svoj narod i da će i dalje biti s njim sve do kraja. …
Ako nas je ikada Sveti Duh trebao posebno usmjeravati, onda je to danas. Nama je potrebno duboko posvećenje. Došlo je vrijeme da svijetu pružimo sliku Božje sile u svojem životu i svojoj službi.
Gospodin želi da se djelo objavljivanja trostruke anđeoske vijesti obavlja sa sve većim uspjehom. I kao što je u sva vremena svojem narodu omogućivao postizanje pobjede, tako i u naše vrijeme želi pobjedonosno ostvarenje namjera koje ima sa svojom Crkvom. On poziva svoje svete da jednodušno krenu naprijed, da idu iz snage u još veću snagu, iz vjere u još veću sigurnost i povjerenje u istinitost i pravednost Njegovog djela.
Mi trebamo stajati čvrsto kao stijena uz načela Božje riječi, imajući na umu da je Bog s nama i da će nam dati snagu da se suočimo sa svakim novim iskustvom. … Mi trebamo smatrati vrlo svetom vjeru koju je Božji Duh potkrepljivao savjetima i svojim odobravanjem od naših prvih dana pa sve dosad. Nama treba biti vrlo dragocjeno ono djelo koje Gospodin obavlja preko svojeg poslušnog naroda koji drži zapovijedi i koji će uz pomoć Njegove milosti postajati sve jači i sve uspješniji kako vrijeme bude prolazilo. Neprijatelj nastoji pomračiti sposobnost prosuđivanja Božjeg naroda, oslabiti njegovu uspješnost; ali ako njegovi pripadnici budu radili onako kako ih bude upućivao Božji Duh, On će otvarati vrata pred njima. … Oni će stjecati iskustvo stalnog rasta, sve dok se Gospodin ne spusti s Neba s velikom slavom i silom da svoj pečat konačne pobjede stavi na čelo svojih vjernih. (2SM 406,407)


Komentiraj