izdvojeno-slider

Vjernici iz okruga Požega u posjetu crkvi u Splitu

Adventistički vjernici okruga Požega posjetili su 7. i 8. svibnja 2016. godine crkvu u Splitu, a obišli su i slapove Krke te Zadar. Tri uzbudljiva odredišta. Došli smo pred našu crkvu u Novoj Gradiški u četiri sata u subotu ujutro. Bilo je uzbudljivo i bučno dok smo se dogovarali i ukrcavali te što porije krenuli prema Splitu. Put je bio dobar i sve je teklo po planu. I bogoslužje bi počelo na vrijeme da nismo toliko dugo tražili parkirno mjesto. Tek kad doživite ovakvo iskustvo traženja parkinga, shvatite koliko smo sretni ako imamo vlastito crkveno dvorište.

Želimo izraziti  zahvalnost Bogu za sestre i braću u Splitu koji su nas tako toplo dočekali. Pokazali su gostoprimstvo i pravu kršćansku dobrodošlicu u svakom pogledu. Zajedništvo koje smo imali, bogoslužje i slavljenje Boga, iskustva koja smo podijelili — neprocjenjivo! Stekli smo nova prijateljstva i obnovili stara. Šetali smo zajedno ulicama prekrasnog grada.

Što tek reći o veličanstvenoj prirodi u kojoj smo uživali dan poslije. Nacionalni park Krka mjesto je gdje se čovjek samo može pokloniti Stvoritelju i reći: “Kako su veličanstvena djela Tvoja, Bože”.

Poslijepodne u nedjelju došao je na red i posjet Zadru, koji nam je ponudio posebnu atmosferu sunca, mora i znamenitosti. Cijeli vikend bio je sunčan i topao. Zadar je te nedjelje organizirao i poseban događaj “Wings For Life World Run”, u prijevodu “Svjetska trka Krila zdravlja”, u čemu je uspješno sudjelovao i određeni broj naših vjernika. Vratili smo se u Novu Gradišku kasno te nedjelje ugodno umorni, nakon dva dana ispunjena pjesmom, druženjem, divnom prirodom, predivnim gradovima koje smo razgledali, i što je najljepše, našom gostoljubivom braćom i sestrama u Splitu. Hvala Bogu za ovo posebno  iskustvo!

 

Jelena Bičanić

Podijeli