"Vodi nas u svoju Crkvu"

20. 09. 2015.

“Plod je pravednikov drvo života, mudri predobiva srca.” (Izreke 11,30 — Šarić)

Denis Nimboth je bio moj kupac koji bi mi često postavljao pitanja o Bibliji kada sam navraćao u njegov ured. A onda je jednoga dana u ured ušao direktor njegove firme dok smo imali ozbiljno proučavanje Biblije i upitao: “Je li se to ovaj ured pretvorio u crkvu?” Otad smo se na biblijskim proučavanjima sretali subotom poslijepodne u kući mojeg kupca. Teme koje smo obrađivali nastajale su na temelju brojnih pitanja koja je postavljao nakon što je pročitao naše knjige.
Nakon nekoliko mjeseci proučavanja otišla sam k njemu jedne subote zbog našeg tjednog sastanka, a njegova starija kći me uzbuđeno pozdravila: “Ono što nas vi učite je istina! Nema potrebe da dolazite ovamo zbog biblijskih proučavanja, samo dođite sutra i odvedite nas u svoju crkvu!” Odgovorila sam joj da sam upravo došla s bogoslužja u crkvi. Ona je rekla: “Ne, danas je subota — vodite nas na bogoslužje u svoju crkvu sutra.”
Ponovila sam joj da je bogoslužje završilo, ali sam dodala: “Ako želite, možemo danas proučavati o suboti.”
“Naravno,” rekla je, “proučavamo već tako dugo i ne smijemo se zaustaviti na pola puta.”
Sjela sam s cijelom obitelji i govorila im istinu o suboti iz Starog i Novog zavjeta. Zatim se starija kći obratila ostalim članovima obitelji: “Što mislite? Molim vas, recite nešto!”
Denis i njegova supruga su odgovorili: “Jasno je, to je iz Biblije. Nemamo nikakvih prigovora.” Sljedeće subote povela sam stariju kćer u mjesnu adventističku crkvu u Jaundeu. Tjedan dana poslije cijela obitelj, roditelji sa svoje petero djece, prisustvovali su subotnjem bogoslužju. Uskoro je svih sedmero bilo kršteno. Slava Bogu!
Dok sam proučavala s obitelji Nimboth, zainteresirao se i njihov kućni prijatelj i pozvao me k sebi kući na biblijska proučavanja. Nakon nekoliko mjeseci istraživanja, gospodin i gospođa Djouboune i njegov brat prihvatili su adventnu vijest, krstili se i bili primljeni u crkveno zajedništvo.
Danas su obje obitelji predani i posvećeni vjernici, a Denis sada služi kao jedan od crkvenih starješina. Zahvaljujem Bogu za prednost i radost što sam dovela deset plemenitih ljudi k Njemu tijekom jedne godine.
Eva Akono, Kamerun

Leave a Comment