Jutarnji stih

“Za naše pastore”

“Slavimo te, Bože, slavimo i zazivamo ime tvoje, propovijedamo čudesa tvoja.” (Psalam 75,2)

Moea, literarni evanđelist i ja sreli smo jednoga jutra Marevu dok smo se nalazili u posjetu upravi jedne druge denominacije u Pepeetei na Tahitiju. Mareva je tu radila kao knjižničarka i bila odgovorna za nabavu knjiga za crkvenu knjižnicu.

Kad smo joj Moea i ja pokazali dva nakladnička niza knjiga – Sammy i My Bible Friends – Marevino se lice ozarilo osmijehom. Ali kada je ugledala Great Stories for Kids, uzela je knjige iz naših ruku i počela ih prelistavati i razgledati. Zatim je pozvala čovjeka iz drugog ureda i predstavila nam ga kao svojeg muža, pastora.

Nakon kraćeg razgovora odlučili su kupiti jedan niz knjiga. “Vidite,” rekla je, “priče iz ovog niza naši će pastori upotrijebiti kao ilustracije u svojim nedjeljnim propovijedima, a i učitelji naše djece moći će se njima koristiti na biblijskim satovima.” Ohrabreni onim što nam je rekla i odlučni da završimo svoje predstavljanje knjiga, pokazali smo joj i Zvučnu Bibliju, koju je također kupila. Zatim je, isto tako brzo kako je donosila odluke, izvadila i čekovnu knjižicu i sve platila.

U mojoj karijeri literarnog evanđelista to je bilo prvi put da sam sreo nekoga tko je u roku od petnaest minuta kupio i platio knjige čija je vrijednost premašivala 750 eura.

Dok smo odlazili iz Marevinog ureda, rekla je nešto što je ganulo naša srca. “Dugo sam čekala na knjige poput ovih. Danas ste ih sve donijeli. Hvala vam!”

U mislima smo uputili tihu molitvu zahvalnosti našem Gospodinu koji je stalno prisutan i daje nam uspjeh.

Poslije smo čuli smo da je Mareva imenovana za predsjednika svoje denominacije na Francuskim Antilima, kao prva žena na tom položaju. Božjom milošću namjeravamo je ponovno posjetiti s još više knjiga za njezine pastore i župljane.

Delphine Harris, Tahiti


Komentiraj