Jutarnji stih

Zarobljen istinom

“Misli na nj na svim svojim putovima, i on će ispraviti tvoje staze.” (Izreke 3,6)

Mladi student, predsjednik studentske zajednice u svojoj školi u Nigeriji, dobio je dvije knjige na čitanje od svojeg profesora Solomona Acheamponga. Knjige su nosile naslove The Mark of the Beast i Which Day Is the Sabbath?

Vidjevši duh posvećenosti kod ovog mladića, profesor je poželio čuti njegovo mišljenje o ovim knjigama.”Jesi li pročitao knjige?” upitao ga je profesor. “Ne, gospodine, ostavio sam ih po strani zato što učim za završne ispite”, odgovorio je. Profesor je ljubazno odgovorio: “Pročitaj ih čim budeš mogao!”

Kad je prošlo vrijeme ispita, mladić je pročitao te dvije knjige, a ono što je u njima pronašao zaokupilo je njegove misli. Zatražio je svoje crkvene vođe objašnjenje o suboti. Njihovi odgovori ga, međutim, nisu zadovoljili pa je odlučio saznati više o Crkvi koja propovijeda i svetkuje sedmi dan subotu. Njegov profesor, adventist, pozvao ga je na bogoslužje u najbližu adventističku crkvu, koja je od njegovog mjesta bila udaljena oko osamnaest kilometara. Starješina te crkve dao mu je nekoliko knjiga Ellen G. White. Te knjige su mu pomogle da produbi ljubav prema Božjoj riječi i potaknule u njemu želju da služi Bogu.

Tako se počela ispunjavati njegova želja da se upiše na Adventistički teološki fakultet Zapadne Afrike, sada Sveučilište Babcock. Na početku studija je, da bi platio školarinu, kolportirao šest mjeseci kako bi zaradio potreban novac. Međutim, njegov kolporterski posao nije prestao. Tijekom pet godina studija na sveučilištu, kolportirao je s punim radnim vremenom svakoga ljeta, a kolportirao je i honorarno tijekom cijele školske godine kako bi financirao svoje studije.

Nekoliko godina nakon što je diplomirao, primio je poziv za posao rukovoditelja nakladničkog odjela u Crkvi. Od tog trenutka Duh Božji je dugi niz godina vodio ovog mladog čovjeka u nakladničkoj djelatnosti. Uistinu je sam Bog pokazao ovom mladiću put kojim će ići. Bog ima planove za svakoga. I dok budemo težili za ostvarenjem Njegove volje, objavit će nam se Njegovi daljnji planovi koje ima s nama. Neka Božje ime bude uzdignuto putem nakladničke djelatnosti Adventističke crkve.

Abraham D. Obaia, Obala Bjelokosti


Komentiraj