Adventpress

Zavjet s Gospodinom u Utolici na Banovini

U selu Utolica na Banovini u subotu, 28. ožujka 2020. godine dogodio se nesvakidašnji događaj u neobičnim okolnostima. Ovaj događaj je za četiri prisutne osobe, ali i za sve one koji su čuli o tom događaju, unio veliku radost u ovim vremenima svakovrsne krize. Naime, jedan čovjek iz toga kraja uoči ove krize s koronavirusom počeo je proučavati Božju riječ i na temelju novih spoznaja i iskustva s Bogom donio je odluku stati na Kristovu stranu i to zapečatiti obredom krštenja.

Dok su se redovito odvijala bogoslužja u mjesnoj crkvi Sunja, u koju je redovito dolazio, stvarani su planovi za sam obred krštenja, ali onda je koronavirus počeo remetiti stvarane planove. Usprkos tome, želja da učini zavjet s Gospodinom nije kod ovog čovjeka jenjavala.

Crkva se našla pred izazovom kako ispoštovati odredbe nacionalnog stožera civilne zaštite i obaviti ovaj važan obred u životu svakog čovjeka. Budući da bogoslužja po crkvenim dvoranama nisu moguća, pastor je sazvao tri svjedoka, članove mjesne crkve, u dvorište jednog vjernika crkve u selu Utolica. Napravili su improvizirani bazen, zapravo veliku poljodjelsku posudu, te je pastor stojeći pored te posude te koristeći sve zaštitne mjere u suzbijanju koronavirusa krstio ovog čovjeka. Tri svjedoka koji su se nalazili na udaljenosti jedan od drugoga nisu bili jedini koji su se radovali ovom važnom činu i zavjetu. Radovalo se prema Bibliji i cijelo Nebo, jer je još jedno Božje dijete obnovilo svoj savez s nebeskim Ocem. Sam ovaj čin poslao je važne poruke svima koji će ovo čitati.

Prvo: nemojte odgađati donošenje svoje najvažnije životne odluke.

Drugo: Božja milost neće uvijek stajati nad zemaljskom kuglom. (“Tada će me zvati, ali se ja neću odazvati; tražit će
me, ali me neće naći.” Izreke 1,28).

Treće: pristupanje Božjoj milosti i Savez s Isusom ne poznaje zemaljska ograničenja i prepreke. Neka dobri Bog blagoslovi iskreno i radosno srce našeg novog brata i neka On svojom moći krijepi i štiti sav svoj narod diljem lica Zemlje.

Primanje u crkvu dogodit će se prvom prigodom kad se crkva ponovno okupi, a sada je pastor, opet poštujući pravila ponašanja u epidemiji koronavirusa, zaželio novom bratu dobrodošlicu u zajednicu Božjeg naroda!

Daniel Purda

Podijeli