izdvojeno-slider

Zbor Oakwood sveučilišta osvojio nagradu najboljeg zbora na svijetu na festivalu Eisteddfod u Walesu

Članovi zbora Oakwood University Aeolians proslavljaju osvajanje naslova najboljeg zbora na svijetu nakon objave njihove pobjede 8. srpnja 2017. (Fotograf: Michael Marshall)

Drugi puta u posljednjih šest godina adventistički zbor osvaja naslov najboljeg zbora na svijetu na prestižnom festivalu Llangollen International Musical Eisteddfod u Walesu.

Članovi zbora Oakwood University Aeolians proslavljaju osvajanje naslova najboljeg zbora na svijetu nakon objave njihove pobjede 8. srpnja 2017. (Fotograf: Michael Marshall)

Zbor Oakwood University Aeolians osvojio je naslov najboljeg zbora na svijetu u kategoriji zborova tijekom festivala održanog 8. srpnja 2017. Sveučilište Oakwood je dobilo i drugu nagradu kada je Jason Ferdinand, dirigent zbora Aeolians, imenovan iznimnim dirigentom Svjetskog festivala zborova.

Od 3. do 9. srpnja trajalo je natjecanje, koje je započelo 1947. godine kao festival proslavljanja „Mira i sklada“ i predstavljanja nekih od najvećih svjetskih glazbenih talenata. Prema web stranici ovog događanja, Međunarodni glazbeni Eisteddfod festival svake godine ugosti više od 4.000 izvođača, a čak 50.000 posjetitelja pridružuje se festivalu u malom velškom gradu kako bi „pjevali i plesali u jedinstvenoj mješavini rivalstva, predstava i međunarodnog mira i prijateljstva.“ Vrhunac festivala je natjecanje zborova.

 

Nastup zbora Oakwood University Aeolians na Llangollen International Musical Eisteddfodu u Walesu u Ujedinjenom kraljevstvu. (Fotograf: Michael Marshall)

„U ime cijele zajednice Sveučilišta Oakwood, proslavljamo uspjeh zbora Oakwood University Aeolians, te još jedno povijesno postignuće“, rekao je Leslie N. Pollard, predsjednik sveučilišta. „Biti imenovan najboljim zborom na svijetu na Međunarodnom velškom festivalu jedinstvena je čast koja predstavlja izvrsnost našeg sveučilišta.“ Čestitao je dirigentu, dr. Jasonu Ferdinandu, i studentima Sveučilišta Oakwood. „Istaknuli ste se i ponovno ste nas učinili ponosnima i zahvalnima“, rekao je.

Zbor Oakwood University Aeolians održava slavnu tradiciju. Ambassadors Chorale sa Adventističkog sveučilišta na Filipinima osvojio je u svibnju 2011. godine četiri nagrade na festivalu, a koje su osobito značajne stoga što su organizatori preustrojili program omogućujući na taj način ovom zboru izvođenje programa nakon završetka subote. Oba su zbora bila značajan svjedok vjere na putovanju Britanskim otočjem, kao i na festivalskom natjecanju. [Vidi: Adventistički Filipino zbor osvaja naslov najboljeg zbora na svijetu.]

Izvedba zbora Aeolians Gospel Choir u Birminghamu. (Fotografija: NEC)

Dok su boravili na Britanskom otočju, zbor Aeolians također je nastupio u Londonu, Birminghamu i Manchesteru. Koncert u Birminghamu bio je osobito značajan stoga što otuda potječu dva sadašnja člana zbora koja su iznijela svoje svjedočanstvo o Božjem vodstvu.
Sveučilište Oakwood je adventistička većinski crnačka visokoobrazovna ustanova u Huntsvilleu u Alabami u Sjedinjenim Američkim Državama.
[Izvorna verzija ovog članka prvi puta je objavljena u časopisu Adventist Review.]


Komentiraj