Vijesti iz lokalnih crkava

Zdravstveni program crkve St. Albans u Melbourneu

Što se zdravstvenog programa tiče, prošla godina je u crkvi St. Albans u Melbourneu bila vrlo aktivna i nadasve korisna za samu crkvu i društvenu zajednicu tog dijela grada. Zdravstveni programi koje je sa svojim suradnicima osmislila i koje vodi Blaženka Borković prošle su godine bili omiljeni ne samo u crkvi, već i izvan nje, tako da su na svakom predavanju sva mjesta redovito bila popunjena.

Valja naglasiti da od prošle godine imamo na raspolagnju novu društvenu dvorana s posebno opremljenom kuhinjom za takvu vrstu javnih aktivnosti. Kuhinja je opremljena svim elektronskim aparatima, tako da se događanja u njoj tijekom predavanja ili demonstracije kuhanja videom prenose na veliki ekran u samoj dvorani s dvjestotinjak sjedećih mjesta.

Predavanja i demonstracije o zdravoj prehrani održavaju se svakoga mjeseca, a uključuju mnoge zdravstvene i nutricionističke teme, s ponajboljim predavačima koje Melbourne nudi. Spomenimo samo neke: Sabila Johnson, Libby Michalik, dr. Harold Waldrip, Bud Beaty, Maria Draganovic i Đurđica Kukolja, koja vodi aktivnosti tjelovježbe svakoga tjedna.

Sve je to prošle godine završilo u prepunoj dvorani Adventističkoga centra St. Albans s prekrasnom završnom predbožićnom večerom koju je vodila Elizabeth Borković. U glazbenom dijelu večere sudjelovali su glazbenici crkve St. Albans: Monika Kapushi, Edward Borković i Seneca Bosco. Pozdravljajući prisutne, Blaženka Borković je predstavila svoje suradnike: Anu Pejić, Nadu Huber, Đurđicu Kukolja, Anu Ivanović i Mariju Draganović. Karolina Čobanov služi nam kao grafička dizajnerica, a Mladen Kukolja vodi brigu o elektronici i video prijenosu.

Tom prigodom predstavljen je i program za 2015. godinu, koji  se sastoji od tri predavanja dr. Sandy Rogers, međunarodno poznate govornice s područja zdravlja, te četiri predavanja propovjednika Andrije Kapushija, koji će govoriti o jednoj od najtežih bolesti koja danas muči čovječanstvo — depresiji. Isto tako uvrštena su i dva predavanja Ane Ivanović o prehrani i oralnom zdravlju, te jedno predavanje Blaženke Borković.

Blaženka Borković stekla je naobrazbu voditeljice i glasnogovornice zdravstvenih programa, koje nudi i organizira uprava Adventističke crkve u Victoriji, jednoj od saveznih država Australije. Vjerujemo da će nakon prošlogodišnjih dobrih iskustava ova godina u tom smislu biti još bogatija. Voditeljica zdravstvenog programa u crkvi St. Albans zahvaljuje Bogu na ovom divnom uspjehu i ističe kako taj program pridonosi uspjehu i rastu ove žive crkve u Australiji.

Blaženka Borković


Komentiraj