"Živjet će!"

10. 03. 2015.

“A on mi je odgovorio: Dosta ti je moja milost, jer se moja snaga savršeno očituje u slabosti. Prema tome, vrlo ću se rado – radije nego da tražim oslobođenje – hvaliti svojim slabostima da se na meni nastani snaga Kristova.” (2. Korinćanima 12,9)

Godine 2007. hitno sam prevezena u bolnicu zbog neodgodivog abdominalnog kirurškog zahvata. Dobila sam anestetik, ali nije bio djelotvoran. Bila sam prestravljena dok su me žurno vozili u operacijsku dvoranu, a i dalje sam bila budna. Osjetila sam zatim oštar ubod skalpelom i zgrčila mišiće, što je zakompliciralo operaciju. “Esther , čuješ li me?” upitao me jedan od kirurga s nevjericom. “Da”, odgovorila sam. Shvatila sam tek nešto o ozbiljnosti problema, kad sam začula kako netko pita: “Doktore, što da radimo?”

Njegov je odgovor podrazumijevao da moraju djelovati brzo ili ću umrijeti. “Samo pribrano”, rekao je. “Uskoro ćemo zaustaviti ovaj dotok krvi.” Mogla sam zaključiti da je situacija vrlo ozbiljna. U tom mračnom času osjetila sam da mi život visi o koncu. “Oče, molim Te, daj mi još jednu priliku”, molila sam se naglas.

Liječnici su se borili. Čak su prizivali mojeg Boga. Nekoliko sati poslije čula sam uzdah olakšanja, kad je glavni kirurg rekao: “Prebrodila je krizu. Preživjet će!” Sada sam šapnula drugu molitvu – molitvu zahvalnosti. Na tom usamljeničkom krevetu oporavka prizvala sam Boga da mi podari iscjeljenje i snagu da postanem sila za dobro u službi literature.

Oporavila sam se i snaga mi se vratila. Ponovno sam pošla u kolportažu, a Bog me je odveo u školu u dolini Rift, gdje sam upoznala ravnatelja, stručne suradnike i učitelje koji su kupili knjiga u vrijednosti na tisuće šilinga. Također sam prodala na tisuće knjiga pripadnicima mnogih kršćanskih denominacija.

Jasno vidim da je moj pravi put do istinski uspješne literarne evanđelistice počeo u toj operacijskoj dvorani, kad sam od Boga zatražila drugu priliku. Primivši je, moje nade su iznova porasle. Postavila sam si veće ciljeve, zatvorila sam uši za negativnosti i ostala usmjerena na zadatke pred sobom. Svakodnevno se molim, marljivo radim i gledam kako Gospodin otvara velika i mala vrata. Njegovom osposobljavajućom milošću uspjela sam prodati knjiga u vrijednosti od 2,25 milijuna šilinga (29.000 US dolara) tijekom jedne godine. Da, Njegova milost mi je dovoljna! Danas želim čuti Gospodarov glas:”Dobro, vjerni moj slugo! … Uđi u radost gospodara svojega!” (Matej25,23)

Esther Wambura, Istočna Afrika

Leave a Comment