Vijesti

Zlatni šampioni za 2012.

London, Velika Britanija – Deset tisuća ulaznica za sinkronizirano plivanje na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. može biti rasprodano, ali 10.000 i više vjernika Adventističke crkve na području Londona se i sami pripremaju da sinkroniziraju svoje svjedočenje i društvene aktivnosti kako bi poduprli najveći sportski događaj koji je London ikada vidio.

Među adventistima koji su se već predali volonterskom radu tijekom održavanja Olimpijskih igara je i pastor Richard Daly iz mjesne crkve Croydon. Kao dio dušebrižničkog tima njegova će uloga uključivati rad sa sportašima, pomoćnim osobljem i drugim volonterima kršćanske vjere, kako bi im omogućio bogoslužje, molitve i proučavanje Biblije u olimpijskom selu i drugim mjestima u olimpijskoj areni.

Richard Daly je za BUC News izjavio: “Kao bivši sportaš i jedan od onih koji se natjecao na nacionalnoj razini, imam tu prednost da mogu kombinirati svoje oduševljenje sportaša i svoj propovjednički poziv. Prije svega, privilegija je što mogu predstavljati svoju crkvu.” On dodaje kako je oduševljen spoznajom da je Adventistička crkva predstavljena zajedno s uobičajenim glavnim crkvama u Velikoj Britaniji u ovim aktivnostima.

Pastor Colin Stewart je predstavnik adventista u organizacijskom odboru “Going for Gold” (“Idemo na zlato”). On navodi da postoji mnogo načina na koji se crkve i pojedinci mogu uključiti. Više o tome možete saznati u njegovom glasilu Olympic Outreach newsletter.
Mnoge crkve, posebice na području Londona, pripremaju se za evangelizaciju koja će nadopuniti olimpijski duh, kao i otvoriti svoje crkvene dvorane tijekom događaja, tako da zajednice koje okružuju njihove crkve mogu uživati u olimpijskom duhu, bez one vrste duha koji se može naći u lokalnim pubovima! Zborski nastupi, dramske skupine i svjedočenje po ulicama – sve je to dio priprema.

Predsjednik Južnoengleske konferencije, pastor Sam Davis, potiče crkvene vođe i članove da prisustvuju posebnoj izložbi SEC Evangelism Expo na Newbold Collegeu, gdje se dijele ideje i resursi. On kaže: “Mi ne možemo proći kroz 2012. i propustiti najveći kulturni događaj koji se odvija upravo pred našim vratima – Olimpijske igre 2012. u Londonu. Nije svatko od nas zainteresiran za sport, ali je naš položaj idealan i trebali bismo izvući najviše iz ovog kulturnog događaja.” On dodaje: “Ja vas pozivam da posebno usmjerite svoje planove na dosezanje ljudi u srpnju i kolovozu”, naglasivši kako raznolikost Adventističke crkve te mnogi jezici koje predstavljamo mogu biti sredstvo za svjedočenje tijekom ljetošnjeg olimpijskog razdoblja.

TedNEWS


Komentiraj