Vijesti

100 dana molitve za zasjedanje Generalne konferencije Kršćanske adventističke crkve

Program „100 dana molitve“, koji je počeo 25. ožujka, ima za cilj ispuniti ono „što se moglo zbiti“.
Ova inicijativa traži izlijevanje Svetog Duha na odluke koje će biti donesene na zasjedanju.
Vjernici Kršćanske adventističke crkve diljem svijeta počinju moliti, u okviru duhovne obnove i pripreme za Isusov dolazak, za izlijevanje Svetog Duha na nadolazeće zasjedanje Generalne konferencije.

Program „100 dana molitve“, koji je započeo 25. ožujka, usmjeren je ispunjenju plana koji se, prema riječima Ellen White, suosnivačice Kršćanske adventističke crkve, nije mogao ostvariti u vrijeme zasjedanja Generalne konferencije 1901. godine u Battle Creeku u Michiganu.

„Bog je planirao ostvariti duboku duhovnu obnovu i promijeniti živote dok su se prisutni ponizno izmirivali i priznavali grijehe tijekom zasjedanja 1901. godine“, rekla je White nakon buđenja iz vizije poznate pod nazivom „Što se moglo zbiti“.

„No, nije se dogodilo jer su sudionici, koji su bili tvrdokornog srca, spriječili jedinstvo koje je Bog htio“, rekla je.

„Duboko razočarana, uvidjela je da je Gospodin mogao doći još za života tih vjernika, ali Božji narod nije odgovorio na djelovanje Svetog Duha onako kako je trebao“, priopćio je Odjel za propovjedničku službu pri Generalnoj konferenciji, koji je organizator programa „100 dana molitve“.

Program „100 dana molitve“ poziva adventističke vjernike da svakog dana provedu neko vrijeme u molitvi: za izlijevanje Svetog Duha, za crkvene vođe, te za odluke koje će se donijeti na ovogodišnjem zasjedanju Generalne konferencije, na poslovnom sastanku svjetske crkve koji se održava svakih pet godina. Molitvena inicijativa traje sve do 11. srpnja 2015., to jest do kraja zasjedanja u San Antoniju u Teksasu.

Ako želite svakodnevno primati elektronsku poštu, možete se od 25. ožujka prijaviti na mrežnoj stranici Odjela za propovjedničku službu 100DaysofPrayer.org. Elektronska pošta će sadržavati praktične, životne duhovne poruke, popis imena crkvenih vođa za koje se treba moliti, te osobite potrebe kojih se treba sjetiti u molitvama, u sklopu priprema za ovogodišnje zasjedanje Generalne konferencije. Sudionici se mogu prijaviti kao pojedinci, crkve, male grupe ili škole.

Vođa Odjela za propovjedničku službu, Jerry Page, rekao je kako se moli za izlijevanje Svetog Duha za vrijeme zasjedanja Generalne konferencije, koje će biti slično onomu što su ga iskusili Isusovi učenici u gornjoj sobi, a opisano je u Djelima, u 2. poglavlju.

„Uviđamo kako je potrebno donijeti važne odluke i čuti različita mišljenja“, rekao je Page. „Molimo se da ovi važni sastanci budu vrijeme kada će Bog prodrijeti u srca pojedinaca, i kao u Djelima, upaliti žar za širenjem radosne vijesti svima u svijetu.“

Velika želja crkvenih vođa je da se na zasjedanju 2015. ne ponovi 1901. godina, te želja da Isus što prije dođe.