100 dana molitve

Download 27. 03. 2020.

Poziv na stotinu dana molitve u svijetu

Već mjesecima je u planu vrlo posebna molitvena inicijativa nazvana 100 dana molitve (od 27. ožujka do 4. srpnja 2020.). Mi vjerujemo da je Bog predvidio daleko unaprijed vrijeme za tih stotinu dana molitve. S pandemijom COVID-19 koja se raširila našim svijetom, i mnogim uznemirujućim događajima, nema boljeg trenutka da se kao Crkva okupimo zajedno u duhu kako bismo tražili snagu u vrijeme krize, kao i snagu Svetoga Duha za poslanje pred nama.

Želim vas ohrabriti da osobno sudjelujete u 100 dana molitve, kao i da dijelite tu inicijativu s crkvama, pastorima i crkvenim vođama u vašem području. Svatko se može besplatno prijaviti na: www.revivalandreformation.org.

Molim vas da uzmete upravo sad trenutak ili dva kako biste ovaj važan poziv na svjetsku molitvu podijelili sa svojim suvjernicima. U ovoj objavi naći ćete kao prilog grafike koje vam mogu poslužiti za promociju na društvenim mrežama i preko e-maila. Možete također dijeliti ovaj video u kojem ja osobno pozivam sve vjernike da se pridruže inicijativi 100 dana molitve: https://tinyurl.com/

Mi smo usred svjetske krize. Kako možemo odgovoriti? U knjizi Ellen G. White, Proroci i kraljevi, vidimo kako je Ilija odgovorio na krizu u njegovo vrijeme: “Upravo zato što je Ilija bio čovjek velike vjere, Bog ga je mogao upotrijebiti u ovoj ozbiljnoj krizi u povijesti Izraela. Dok se molio, vjerom se hvatao za obećanja Neba i ustrajao je u molitvi sve dok njegove molbe nisu bile uslišene. Nije čekao na potpune dokaze da ga je Bog čuo, već je bio spreman krenuti dalje na najmanji dokaz Božje naklonosti. A ipak, sve što je on mogao učiniti uz Božju pomoć, može učiniti svatko na svom području djelovanja u Božjoj službi. … Vjera slična ovoj potrebna je danas u svijetu — vjera koja će se osloniti na obećanja Božje riječi i biti uporna sve dok je Nebo ne usliši.” (Proroci i kraljevi, str. 157)

Bog danas također traži Ilije — muškarce i žene koji će moliti u vjeri i osloniti se na Njega i Njegovu Riječ! Budimo oni koji neće prestati moliti dok nas Nebo ne čuje. Iako nećemo biti u mogućnosti moliti osobno s našom crkvenom obitelji, još uvijek postoje mnogi načini na koje se možemo povezati elektronički — mobitelom, video konferencijom i drugim društvenim medijima i mrežama za ovih stotinu dana molitve. Čak i kad nismo stalno zajedno, mi smo zajedno u Duhu, i molitva može doći do mjesta na koja mi ne možemo. Zato, okupimo se zajedno u duhu i pođimo na naša koljena dok tražimo Božje milosrđe u ovim vremenima potrebe.

U blagoslovljenoj nadi, vaš

Ted N. C. Wilson i vođe Odjela za molitvenu službu Generalne konferencije

100 dana molitve – plakat Probudi nas – Mark A. Finley Molitveni ciljevi (28. ožujka – 23. travnja) Molitveni ciljevi (24. travnja – 21. svibnja) Molitveni ciljevi (22. svibnja – 18. lipnja) 13. tjedan – Molitveni ciljevi (19. – 25. lipnja) 14. tjedan – Molitveni ciljevi 26. lipnja- 4. srpnja)