Neporočnost

19. 03. 2021.

„Iz nevolje on izbavlja nevinoga; i tebe će spasiti tvoje čiste ruke.“ (Job 22,30)

Onaj koji zaslužuje nazvati se kršćaninom, što znači sličnim Kristu, bit će ispunjen pobožnošću i neporočnošću, ljubavlju i poštovanjem Boga i Isusa Krista kojega je On poslao; i njegov duh, njegove riječi, njegova djela, nosit će pečat Neba. Drugi će vidjeti da je bio s Isusom i da je naučio od Njega. Njegove će molitve biti jednostavne i gorljive i dizat će se k Bogu na krilima vjere. Učeći u Kristovoj školi, on će imati skromno mišljenje o sebi; i iako će možda biti siromašan dobrima ovoga svijeta, bit će bogat vrlinama Božjega Duha i bit će na blagoslov i obogaćenje drugima svojim duhom i utjecajem zato što je Krist u njemu izvor vode koja teče u život vječni. On će oko sebe širiti ozračje nade, hrabrosti i snage i posramit će one koji su svjetovni, sebični, formalni vjernici, koji imaju ime da su živi, a mrtvi su. (The Youth’s Instructor, 22. lipnja 1893.)

A ona dragocjena vjera, nadahnuta Božjim Duhom, ulijeva snagu i plemenitost karaktera. Kad se u cijelosti oslonimo na Njegovu dobrotu, Njegovu milost i ljubav, moći ćemo sve jasnije i jasnije stjecati razumijevanje istine; težnja za čistoćom srca i za nepomućenošću misli bit će viša i svetija. Duša koja prebiva u prečistom ozračju svetih misli preobražava se u razgovoru s Bogom proučavanjem Njegove Riječi. Istina je tako velika, tako dalekosežna, tako duboka, tako široka da naša osobnost iščezava i nestaje iz vida. Naše srce postaje mekše i dobiva vrline poniznosti, blagosti i ljubavi. … Kad steknemo čistoću uma, mi dobivamo i snagu uma. (Služba liječenja, str. 296)

Čistoća srca i ljupkost duha dragocjeniji su od zlata sada i u vječnosti. Samo oni koji su čistoga srca vidjet će Gospodina. (Odgovorno roditeljstvo, str. 349)

 

Preporučujemo: