Božanska Glava

28. 01. 2023.

“Dakle: prepoznat ćete ih po njihovim rodovima.” (Matej 7,20)

Posao za ovo vrijeme treba privući kršćaninov um kao najvažniji posao koji se može obaviti. Radi se o obrađivanju Gospodnjeg vinograda. U ovom vinogradu svaka osoba ima svoju dužnost i mjesto koje joj je Gospodin dodijelio. A uspjeh ovisi o osobnoj zajednici s božanskom Glavom.

Milost i ljubav našega Gospodina Isusa Krista i Njegov brižni odnos prema svojoj Crkvi na Zemlji treba se vidjeti u rastu Njegovog djela i širenju Evanđelja u mnogim mjestima. Nebeska načela istine i pravednosti trebaju se sve jasnije i jasnije očitovati u životu Kristovih sljedbenika. U poslovnim pothvatima treba biti viđeno više nesebičnosti i velikodušnosti nego što se vidjelo u crkvama od vremena izlijevanja Duha Svetoga na blagdan Pedesetnice. Utjecaj sebičnosti i svjetovnosti ne treba ostaviti ni najmanji trag na narod koji bdije, radi i moli se za drugi dolazak našega Gospodina i Spasitelja Isusa Krista na nebeskim oblacima sa silom i velikom slavom.

Kao narod nismo spremni za Gospodnji dolazak. Kad bismo zatvorili prozore duše prema onom što je zemaljsko i otvorili prema nebeskom, svaka osnovana ustanova bila bi sjajno i blistavo svjetlo u svijetu. Kad bi u svojem životu pokazao velike, uzvišene, oplemenjujuće istine za ovo vrijeme, svaki vjernik bio bi sjajno i blistavo svjetlo. Božji narod ne može ugoditi Bogu ako nije obilno ispunjen silom Duha Svetoga. Toliko čisti i iskreni trebaju biti njihovi međusobni odnosi da svojim riječima, ljubavlju i osobinama pokazuju da su jedno s Kristom. Oni trebaju biti znaci i čudesa u našem svijetu, mudro unapređujući svako područje rada. A različita područja rada trebaju biti skladno povezana kako bi svi djelovali poput dobro podešenog stroja. Tada će radost Kristovog spasenja biti shvaćena. Onda više neće biti prigovora od strane onih kojima je dano da objave svjetlo istine, ali koji nisu otkrili načela istine u svojem odnosu s drugima, koji nisu radili Gospodnji posao na način koji će Ga proslaviti. (Selected Messages, sv. 1, str. 113,114)

Za razmišljanje: Kakvo je dobro u tome da poznajem istinu ako mi nedostaje ljubav koju Krist pokazuje?

 

Preporučujemo: