Vođe adventističke mladeži pozivaju na proglašenje 21. ožujka Svjetskim danom mladih

Vijesti 2. 12. 2014.

Gilbert Cangy, vođa Službe za mladež, pozvao je sve vođe mladeži neka se 21. ožujka pridruže inicijativi služenja društvenoj zajednici na Svjetski dan mladeži. Na slici je Gilbert Cangy prigodom prošlomjesečnog obraćanja Izvršnom odboru. [Fotografija: arhiv ANN]

Vođe Službe za mladež Kršćanske adventističke crkve pozivaju sve vođe mladeži da 21. ožujka 2015. godine posvete inicijativi služenja društvenoj zajednici nazvanoj Svjetski dan mladih (Global Youth Day).

Sljedeće godine Svjetski dan mladih bit će treći po redu godišnji događaj tijekom kojega će stotine tisuća mladih adventista poći iz crkve u društvenu zajednicu u projektu služenja društvenoj zajednici koji će se održavati diljem svijeta.

Ovaj će događaj biti praćen prijenosom uživo, a skupine mladih sudjelovat će tako što će tijekom cijelog dana iznositi svoja iskustva putem društvenih mreža.

Gilbert Cangy, Vođe Službe za mladež, rekao je kako ovaj događaj pomaže pri stvaranju jedinstva među adventističkom mladeži diljem svijeta i prilika je za izražavanje kreativnosti u služenju.

„Zamislite mlade ljude koji toga dana vjernike vode van iz crkvene zgrade, kako bi postali Isusove ruke i noge“, rekao je Cangy. „Ništa nije bolje od poslanja koje će ujediniti crkvu diljem svijeta.“

Na ovom su događaju mladi pozvani izostati s propovijedi kako bi „postali propovijed“.

„Naš je krajnji cilj da Svjetski dan mladih postane poticaj za služenje kao način života“, dodao je Cangy.

Tijekom prva dva Svjetska dana mladih adventistička je mladež, od Namibije do Norveške, posjećivala starije osobe u domovima za starije, pjevala pjesme ohrabrenja zatvorenicima, na gradskim trgovima nudila zdravstvene savjete i savjete o prehrani, te prolaznike pozivala da se zajedno mole. Bili su to milijuni djela služenja bližnjima u cijelom svijetu.

Cangy je rekao kako je zadivljen kreativnošću i raznolikošću inicijativa u prošle dvije godine.

U Velikoj Britaniji je poznati crveni autobus na kat (double-decker) preoblikovan i parkiran u londonskoj ulici Oxford Street kako bi u njemu bila ponuđena kontrola zdravlja, te molitva.

U Mexico Cityju mladi su pripremili stotine obroka za bolesnike i njihove obitelji u bolnicama, dok su drugi u parku pozivali prolaznike na zdravstvena predavanja i kontrolu zdravstvenog stanja. U Kolumbiji su mladi organizirali molitvene postaje na gradskim ulicama.

U Manili, na Filipinima, mladi su dijelili kućne potrepštine, molili se s prolaznicima i činili druga djela samilosti prije okupljanja na „Hodu suosjećanja“ ulicama od Luneta Parka prema Harbour Squareu.

Odjel adventističke Službe mladeži koordinira inicijativama u svih trinaest crkvenih regija diljem svijeta.

Promotivni materijali inicijative dostupni su na stranici gcyouthministries.org.