Susret sa zlim duhovima

15. 02. 2015.

“Nečisti duh žestoko omlati njime i uz veliku viku iziđe iz njega.” (Marko 1,26)

Kao i obično, jednog vedrog sunčanog dana išao sam od kuće do kuće i kolportirao. Sa mnom je bila moja žena i zajedno smo pokazivali naše knjige nekom čovjeku, kad sam najednom osjetio da njega te knjige uopće ne zanimaju. Zapravo, izgledao je prilično tužno i potišteno.

Sa zabrinutošću sam ga upitao je li dobro. Zatim sam ga upitao zašto izgleda tako nesretno i bih li mu mogao nekako pomoći. Odgovarajući na moje pitanje, rekao je: “Moja kći je jako bolesna i prebačena je u bolnicu gdje se nalazi već dva tjedna. Iako prima terapiju, nema nikakvih znakova poboljšanja. Ne komunicira s okolinom i ne jede.”

Zatim sam njega i njegovu ženu upitao možemo li se pomoliti za njihovu kćer. Oni su pristali i moja supruga i ja molili smo se s njima u njihovom domu. Zatim smo im predložili da zajedno s njima odemo u bolnicu i da se tamo pomolimo za njihovu kćer. Opet su pristali.

U bolnici sam se pokraj kreveta pomolio za ovu mladu djevojku. Tijekom molitve djevojka je iznenada kriknula: “Ne želim ići! A ako i odem, vratit ću se! Molim te, nemoj me mučiti! Samo me ostavi na miru!” Tada smo zaključili da je djevojka opsjednuta zlim duhom. Moja supruga i ja molili smo se još ozbiljnije i izdržali smo u molitvi sve dok je zli duh nije ostavio i ona na kraju bila u stanju razgovarati s nama i jesti. Roditelji su bili presretni jer je ubrzo bila otpuštena iz bolnice i vratila se kući.

Kasnije sam pozvao tu obitelj na proučavanje Biblije i oni su pristali. Na kraju se kći krstila i ušla u zajedništvo Adventističke crkve. Pohađala je Teološki fakultet Lakpahana i postala aktivna i odana vjernica.

Slava Bogu za Njegovo predivno vodstvo! Hvala Bogu za Njegovu čudotvornu iscjeliteljsku moć. I hvala našem nebeskom Ocu za ovaj aspekt literarne službe koja nas tako često dovodi u dodir s ljudima kojima je u životu potreban nebeski blagoslov.

R. Perumal, Šri Lanka