Doživjeti plodove

3. 06. 2015.

“Sve što s vjerom zamolite dobit ćete.” (Matej 21,22)

Kao literarni evanđelist u posljednjih dvadeset pet godina doživljavao sam Božje vodstvo u dobrim i lošim vremenima. Posebno sam Mu zahvalan za vodstvo Njegove promisli kada su naša djeca išla u školu. On nas nikada nije iznevjerio.

Jedne noći molio sam se Bogu i zatražio poseban blagoslov nad mojim poslom. Rekao sam: “Gospodine, želim doživjeti iskustvo u kojem ću vidjeti plodove mojeg truda. Molim Te, blagoslovi moju službu.”

Sljedećeg jutra kolportirao sam u predgrađu Bacoora i sreo se s Inday, Lucy i njihovom susjedom Josephine – s tri divne osobe. Lucy je bila zainteresirana za komplet biblijskih priča The Bible Story i odlučila ih je kupiti čim bude mogla urediti otplate. Josephine je bila aktivna vjernica i službenica u svojoj crkvi.

Kad sam nakon nekog vremena posjetio Lucy i njezinog supruga Philipa, oni su mi povjerili da imaju mnoga pitanja o svojoj crkvi na koja nemaju odgovor. Pročitali su brojne knjige Duha proroštva i ja sam im iznio poruku o suboti. Zajedno su pretraživali enciklopedije, rječnike i Bibliju. Bili su zahvalni što su saznali za subotu i molili se za daljnje prosvjetljenje. Uz pomoć mojeg prijatelja Nestora, održali smo niz biblijskih satova s Lucy, Philipom i Inday. Molio sam se: “Gospodine, molim Te da ih osposobiš Svetim Duhom i podariš im razboritost.”

Nakon mjesec dana biblijskih proučavanja, naša crkva u Anibanu održavala je evangelizaciju i ja sam ih pozvao da prisustvuju. Kada je pastor uputio poziv onima koji bi željeli u potpunosti slijediti Isusa, nisam mogao zadržati suze gledajući Philipa, Lucy i Inday kako između redova izlaze naprijed. Danas zahvaljujem Bogu što Philip i Lucy sa svojom djecom, i Inday i njezin suprug Tim s njihovom djecom aktivno sudjeluju u crkvenim aktivnostima. Moja je molitva uslišana! Bog mi je pokazao plodove mojeg rada.

“Neka kolporter iziđe s molitvom na usnama: ‘Gospodine, što hoćeš da činim?’ Neka radi kao pred Božjim pogledom … i njegov rad neće biti neplodan.” (Colporteur Ministry, str. 41,42) Bog čuje i odgovara na molitve svojih vjernih sljedbenika.

Norfely H. Cabrillos, Filipini