Baš takav kakav sam

22. 10. 2015.

“Ako se, Jahve, grijeha budeš spominjao, Gospodine, tko će opstati? Al’ u tebe je praštanje, da bi te se bojali.” (Psalam 130,3.4)

“Sinoć sam pročitao u knjizi koju sam kupio od vas da mogu doći k Bogu baš takav kakav sam. To je jedini razlog što sam danas došao”, rekao je Moises Garcia Ricardu Camachu. Stajao je i gledao Isusovu sliku u predvorju adventističke crkve u Salinasu u Kaliforniji.
Samo nekoliko dana ranije Ricardo i Karen Yanez, studenti literarni evanđelisti, pokucali su na Moisesova vrata. On je bio povučen čovjek, ali je kupio četiri knjige od njih i upitao ih kojoj skupini pripadaju. Također ih je pitao i za adresu njihove crkve, koju su mu dali dok su se pozdravljali s njim na rastanku. Otišli su odmah u sljedeću kuću hvaleći Boga što su mogli ostaviti knjige u njegovom domu.
U subotu, nekoliko dana kasnije, Moises je ušao u crkvu. Nakon bogoslužja Ricardo i Moises su se sastali u predvorju, gdje je Moises ispričao o promjeni koju je doživio čitajući knjige. Ricardo je zatim pozvao Moisesa na zajednički ručak u crkvi i oni su zajedno sjeli za stol gdje su se bolje upoznali. Moises je ispričao kako mu je prije tri godine netko “baš takav kao vi”, zakucao na vrata u Yumi u Arizoni i prodao mu knjigu Bible Readings for the Home (Biblijska štiva za dom). Pročitao je knjigu i saznao za subotu. Rekao je svojim roditeljima o tome, ali su mu oni rekli da nije normalan. Njegov pastor ga je upozorio: “Možeš to vjerovati, ali nemoj drugima govoriti o tome.”
Moises je odlučio vjerovati usprkos negodovanju svoje obitelji. Nekoliko godina poslije preselio se u Kaliforniju. Sada su opet literarni evanđelisti pokucali na njegova vrata. Ovoga puta kupio je knjigu Put Kristu. Kad ju je pročitao, shvatio je nešto bitno o Božjem karakteru. Možemo Mu doći baš takvi kakvi jesmo. Zato je i došao u crkvu te subote.
Moises je otpočeo s proučavanjem Biblije i ubrzo nakon toga se krstio i postao vjernik Adventističke crkve. Danas je aktivan član, a on i Ricardo su dobri prijatelji. Nedavno je rekao Ricardu: “Hvala ti za posao koji obavljaš kao literarni evanđelist.”
Ljudi svuda njeguju zablude o Božjem karakteru zbog Sotoninih obmana. Moramo se moliti da izgubljenom svijetu koji pati možemo pokazati pravi Božji karakter.
Lisa Manzanares, SAD