Davanje od srca

13. 11. 2015.

“Visoko je iznad zemlje nebo, tako su puti moji iznad vaših putova, i misli moje iznad vaših misli.” (Izaija 55,9)

Jednog dana izišao sam iz kuće rano ujutro, kao i obično, s Evanđeljem u rukama. Dok sam se s kolegom nalazio u posjetu, primio sam telefonski poziv iz Centra za javno zdravlje Padori u Tae Ahnu u kojem se od nas tražilo da dođemo tamo na sastanak u 14 sati. Dok sam vozio u smjeru Tae Ahnua kako bismo stigli na vrijeme, moj kolega i ja obavili smo usput i nekoliko posjeta. Kad smo samo malo prije 14 sati stigli u Tae Ahn, zazvonio je telefon. Bio je to direktor centra koji nam je priopćio: “Oprostite, ali moramo pomaknuti vrijeme sastanka u Centru za javno zdravlje s 14 na 17 sati. U redu?”
Naravno, dogovorili smo se da ćemo se vratiti u 17 — ali smo sada bili u Tae Ahnu tri sata prije roka.
Dok smo razgovarali o tome kako bismo mogli najbolje iskoristiti vrijeme koje smo imali na raspolaganju, Sveti Duh nas je poveo da se sjetimo đakonice Na. Odvezli smo se k njoj kući i pronašli je kako u miru i tišini čita Bibliju. Srdačno nas je dočekala. Naš razgovor je ubrzo skrenuo na duhovne teme, a zatim na proročanstva iz Biblije. Nabrajali smo različite znakove našeg vremena kao što su potresi, uragani i tsunami, koji je tako strašno pogodio Japan. Složili smo se da su ovi događaji pozivi Božjim vjernicima da odnesu Evanđelje grešnom svijetu.
Odjednom je đakonica Na izišla iz sobe. Po povratku nam je predala bijelu omotnicu sa svojom mjesečnom plaćom koju još nije otvorila. Bila je to nagrada za njezin naporan rad u teškim uvjetima tijekom cijelog mjeseca nakon tsunamija. Rekla nam je da se pitala koji bi bio najbolji način da potroši taj novac. Zamolila nas je da od tog novca kupimo knjige i širimo Evanđelje gdje god možemo.
Ostali smo bez riječi zbog veličine njezinog poklona i njezine velike ljubavi prema Bogu, koja ju je pokrenula da priloži ovaj dar. Njezin novac omogućio je kupnju mnogih knjiga za srednju školu Geun Hung u blizini njezine kuće — knjiga preko kojih će Božja ljubav doprijeti do ravnatelja, zaposlenika i učenika. Kada se Isus vrati, vjerujem da će biti i ljudi koji će Ga čekati iz škole Geun Hung. Želim vidjeti koliko će zvijezda sjati na kruni đakonice Na kao rezultat djelovanja njezinog dara.
Bog ima tisuće načina na koje nas može upotrijebiti u radu na unapređivanju Njegovog djela. Svakog novog dana djelo literarnog evanđelista je pravi uzbudljivi pothvat! Koju ćeš ulogu ti odigrati u ovom uzbudljivom pothvatu?
Eun Soon Jung, Južna Koreja