Slušanje Božjeg glasa

30. 11. 2015.

“Otac moj proslavit će se time što ćete roditi mnogo roda i pokazati se moji učenici.” (Ivan 15,8)

Imam naviku da svake subote dođem u crkvu rano ujutro kako bih se na miru mogla pomoliti prije nego što stignu ostali vjernici. Dok sam tako jedne subote ujutro klečala, učinilo mi se da čujem glas koji me poziva: “Eva, što tu radiš?” Otvorila sam oči i pogledala oko sebe, ali u crkvi nije bilo nikoga. Čak sam otišla i do pastorove kuće u blizini, ali ni tamo nije bilo nikoga. Po povratku u crkvu počela sam se opet moliti, i za vrijeme molitve čula glas koji mi kaže: “Ti znaš moje ime i moju Riječ. Tvoje misijsko polje je vrlo veliko. Idi i neka ljudi izvan Crkve saznaju moju volju.”
Dok sam razmišljala o glasu i poruci, u um mi je došlo iskustvo mladog Samuela. Bila sam uvjerena da mi je progovorio Gospodin. Bila sam ushićena zbog ove velike prednosti, ali sam u isto vrijeme osjećala i težinu odgovornosti. Budući da sam energična i neustrašiva po naravi, odlučila sam slijediti ove upute u dobroj vjeri.
Tijekom idućeg tjedna razmišljala sam o svojem pozivu pitajući se gdje bih mogla otpočeti. A onda mi je sinula misao da trebam otići u neobrađeno predgrađe Yaoundé, zvano Mendong, dvanaestak kilometara udaljeno od središta grada. Nakon završenog kolportiranja, jednoga dana odložila sam sve svoje materijale i otišla istraživati Mendong tragajući za pogodnim mjestom na kojem bi se mogli održavati sastanci. Potencijalni kupac mi je velikodušno ponudio svoju blagovaonicu, i Bog me je osnažio da tamo svakodnevno tijekom tri tjedna iznosim Evanđelje. Prosječno je bilo prisutno dvanaest posjetitelja, a njih osmero je prihvatio poruku. Nakon intenzivnog proučavanja Biblije, njih osmero bilo je kršteno. Od tog malog početka formiran je ogranak subotnje škole koji je danas prerastao u organiziranu crkvu s osamdeset vjernika.
Ellen G. White je napisala: “Dok kolporter posjećuje ljude u njihovim domovima, često će im imati priliku čitati iz Biblije ili iz knjiga u kojima se iznosi istina. Kad otkrije one koji su u potrazi za istinom, može s njima održavati biblijska čitanja. Takva biblijska čitanja ljudima su prijeko potrebna. Bog će koristiti u svojoj službi one koji na taj način pokazuju duboko zanimanje za duše koje propadaju. On će objaviti svoje svjetlo onima koji su spremni slijediti upute.” (Testimonies for the Church, sv. 6, str. 324)
Eva Akono, Kamerun