Iz smrti u život

16. 12. 2015.

“Zaista, zaista, kažem vam, tko sluša moju riječ i vjeruje onomu koji me posla, ima vječni život. On ne dolazi na sud, već je prešao iz smrti u život.” (Ivan 5,24)

U ožujku 2009. radili smo u Tapachuli, kad se dogodilo nešto vrlo neočekivano. Nakon što sam pozvonio na vratima jedne kuće, na vrata je iznenada u panici izjurila žena. U rukama je nosila lanac i kabel. Pitao sam je što se događa, a ona mi je bez daha rekla da će se ubiti. Rekla je da se njezin sin jedinac Daniel drogira, da se zaključao u svoju sobu i prijeti da će sebi oduzeti život! Zatim je zaplakala: “Ako mi dijete umre, zašto bih ja živjela?” Bilo je jasno da je na izmaku snaga.
Razgovarali smo s njom neko vrijeme dok je nismo smirili. Ostali smo s njom i nastavili je hrabriti. Na kraju je njezin sin otključao vrata i izišao iz spavaće sobe. Iskreno smo se molili za ovu majku i njezinog sina i Bog je učinio da su se smirili. Poslije nam je rekla: “Hvala Bogu za literarne evanđeliste!” To iskustvo nas je povezalo pa smo nakon nekog vremena s njima počeli proučavati Bibliju. Na kraju su gospođa Roblero i njezin sin Daniel predali srce Isusu i bili kršteni. Hvala Bogu, Daniel se pridružio službi literarnog evangelizma i svjedoči ljudima putem knjiga. I još više, ova majka i sin formirali su malu skupinu u kojoj poučavaju, propovijedaju i iznose svoja svjedočanstva. Velika se promjena zbiva kada Isus uđe u problematičan život.
Razmislite o ovim nadahnutim riječima: “Mnogi su tužni i obeshrabreni, slabi u svojoj vjeri i povjerenju. Omogućite im da rade nešto kako bi pomogli nekome tko je u većoj potrebi od njih i oni će silno rasti u Božjoj snazi. Neka se uključe u plemenito djelo prodaje naših knjiga. Tako će pomoći drugima, a stečeno iskustvo će im dati sigurnost da predstavljaju Božju ruku pomoćnicu.” (Colporteur Ministry, str. 22)
Zahvalan sam što smo pomogli ovoj majci i sinu, ne slučajno, već po Božjoj promisli. Služba širenja literature može biti sama po sebi iscjeljujuće sredstvo za obnovljenje emotivnog i duhovnog zdravlja. Hvala Ti, Isuse!
Fernando Mejia Guerrero, Meksiko