Crkva će pobijediti

28. 10. 2011.

“Oni pjevaju pjesmu Mojsija, sluge Božjega i pjesmu Janjeta: ‘Velika su i divna tvoja djela, Gospodaru’, Bože, Svemogući! ‘Pravedni su i ispravni’ tvoji ‘putovi, Kralju naroda!’” (Otkrivenje 15,3)

Krist je Crkvi dao sveti nalog. Svaki vjernik treba biti posrednik preko kojega će Bog svijetu slati blago svoje milosti — neiskazano Kristovo bogatstvo. Nema ničega što bi Spasitelj toliko želio kao imati narod koji će svijetu predstaviti Njegovog Duha i Njegov karakter. Ništa svijetu nije toliko potrebno kao ljudi preko kojih će se očitovati Spasiteljeva ljubav. Cijelo Nebo čeka na muškarce i žene preko kojih Bog može otkriti snagu kršćanstva.

Crkva je Božje sredstvo za naviještanje istine; On ju je opunomoćio za vršenje posebnog djela. Ako bude vjerna Njemu i poslušna svim Njegovim zapovijedima, u njoj će izobilovati bogatstvo božanske milosti. Ako bude odana i ako bude poštovala Gospodina Boga Izraelova, nema sile koja joj se može oduprijeti.

Revnost za Boga i Njegovo djelo poticala je učenike da silnom snagom svjedoče za Radosnu vijest. Ne bi li slična gorljivost trebala zapaliti naša srca odlučnošću da iznosimo vijest o otkupiteljskoj ljubavi, o Kristu i to razapetom? Prednost je svakog kršćanina ne samo da očekuje, već da ubrza Spasiteljev dolazak.

Bude li se Crkva obukla u Kristovu pravednost, bude li se odrekla svake privrženosti svijetu, pred njom će zasjati zora svijetlog i slavnog dana. Ono što joj je Bog obećao, ostaje zauvijek. Istina, koju su zanemarili oni koji je preziru i odbacuju, će na kraju pobijediti. Premda katkad izgleda kao da je stala, njezino napredovanje nije nikad zaustavljeno. Kad Božja vijest naiđe na protivljenje, Bog joj daje dodatnu snagu da bi mogla biti još utjecajnija. Obdarena božanskom snagom ona će se probiti kroz najjače zapreke i svladati svaku od njih.

što je hrabrilo Božjeg Sina tijekom Njegovog života ispunjenog patnjom i žrtvom? Vidio je rezultat patnje svoje duše i nasitio se tom spoznajom. Gledajući u budućnost promatrao je sreću onih koji su zahvaljujući Njegovom poniženju primili oprost i vječni život. Njegovo je uho čulo povik izbavljenih. Čuo je kako otkupljeni pjevaju pjesmu Mojsija i Janjeta.

Vjerom možemo stajati na pragu vječnoga grada i čuti milostivu dobrodošlicu upućenu onima koji u ovom životu surađuju s Kristom. (Djela apostolska, str. 377,378)