Krštenje u Tanzaniji. Ovaj muškarac je samo jedna od 80.806 osoba koje su u Africi nedavno predale svoj život Kristu. (Fotografija: Istočnosredišnja afrička divizija / Facebook)
Krštenje u Tanzaniji. Ovaj muškarac je samo jedna od 80.806 osoba koje su u Africi nedavno predale svoj život Kristu. (Fotografija: Istočnosredišnja afrička divizija / Facebook)

U Tanzaniji i Ugandi 117.000 krštenja

izdvojeno-slider 13. 07. 2017.

Evangelizacija u sklopu inicijative Uključenost svih vjernika širi se cijelom Afrikom.

Krštenje u Tanzaniji. Ovaj muškarac je samo jedna od 80.806 osoba koje su u Africi nedavno predale svoj život Kristu. (Fotografija: Istočnosredišnja afrička divizija / Facebook)

Velika evangelizacija u Tanzaniji i Ugandi donijela je 117.000 krštenja, dramatično šireći inicijativu Uključenost svih vjernika Kršćanske adventističke crkve kojom se objavljuje skori Isusov dolazak.
Oko 24.000 govornika, uglavnom vjernika laika, sudjelovalo je od 16. lipnja do 1. srpnja na evangelizacijskim sastancima na 8.000 mjesta u mnogim afričkim državama, priopćili su u srijedu crkveni čelnici. Tisuće crkvenih članova također su u svojim društvenim zajednicama pružale besplatne usluge u medicinskim klinikama i sudjelovale u drugim oblicima praktične pomoći.

„Hvalimo Gospodina za Njegovo vodstvo do sada“, rekao je Joel Okindoh, voditelj evangelizacije u Istočnosredišnjoj afričkoj diviziji Kršćanske adventističke crkve, čiji teritorij uključuje Tanzaniju i Ugandu. Rekao je kako je u Tanzaniji kršteno 80.806 osoba, a u Ugandi još 35.969. Ovog mjeseca održavaju se dodatni evangelizacijski susreti u dvije zemlje, a očekuje se još krštenja.
Nedavna krštenja povećavaju članstvo crkve na oko 600.000 u Tanzaniji i 330.000 u Ugandi.
Okindoh pripisuje inicijativi Uključenost svih vjernika ključnu ulogu u krštenjima i rekao je kako bi svi članovi crkve trebali biti potaknuti na to da je učine dijelom svoga svakodnevnog življenja.

„Najveća zadaća je njegovati nove vjernike i učiniti da ova inicijativa postane načinom življenja naših unija, konferencija, mjesnih crkava, ustanova i pojedinaca“, rekao je putem e-maila.
Uključenost svih vjernika je inicijativa crkve u svijetu koja potiče svakog od 20 milijuna članova crkve da aktivno svjedoči drugim ljudima o Isusu.

U provođenju inicijative u Ugandi, adventistički zdravstveni djelatnici vodili su tjednu besplatnu medicinsku kliniku u gradu Mbarara koja je liječila više od 800 ljudi dnevno, objavila je na svojoj internetskoj stranici Istočnosredišnja afrička divizija.

Ham Youngsik, južnokorejski pastor i misionar koji je pomagao pri besplatnoj klinici, izrazio je radost što je 35 pacijenata kršteno.
„Bog koristi novac i vještine kako bi radio svoj posao“, rekao je na mrežnoj stranici.

Najnovija krštenja su već druga prigoda u kojoj je Kršćanska adventistička crkva nadmašila prag od 100.000 krštenih osoba tijekom evangelizacijske kampanje. Slična inicijativa u svibnju 2016. dovela je do 110.000 krštenja u Ruandi, zemlji koja je također dio Istočnosredišnje afričke divizije. Inicijativa Uključenost svih vjernika započela je s 30.000 krštenja u Zimbabveu, 2015. godine, a dovela je do više tisuća krštenih u Rumunjskoj, Ukrajini, te ove godine na Filipinima. U Keniji je 73.000 osoba kršteno samo u ožujku, a članovi mjesnih crkava imaju za cilj godišnji rekord od 400.000 krštenja.

„Nakon iskustva s ovom inicijativom u Ruandi, 2016. godine, Uključenost svih vjernika postala je standardna značajka Istočnosredišnje afričke divizije!“, rekao je na svojoj Facebook stranici predsjednik Kršćanske adventističke crkve Ted N. C. Wilson. „Hvalimo Boga što se vjernici odazivaju na poziv da se potpuno uključe u pridobivanje duša za Krista. Radost je vidjeti tisuće i tisuće krštenih osoba snagom Svetog Duha i napornim radom pastora i vjernika ujedinjenih u misiji za Krista, koji pronose dobru vijest o porukama triju anđela i o Kristovom dolasku. Budimo svi sudionici ove inicijative!“

Duane McKey, koji nadgleda inicijativu Uključenost svih vjernika u Kršćanskoj adventističkoj crkvi u svijetu, izjavio je da je nakon Ruande crkva osigurala Istočnosredišnjoj afričkoj diviziji 1.200 posebnih video projektora koji rade samo s USB-stickom, tako da nije potrebno imati računalo. On je potaknuo divizijske voditelje na održavanje 20.000 evangelizacijskih nizova tijekom 2017. godine.
„Čini se da su na dobrom putu“, rekao je putem e-maila. „Kao što pastor Blasious Rugori, predsjednik Istočnosredišnje afričke divizije kaže: „Bog namjerava učiniti nešto VELIKO“.

Inicijativa Uključenost svih vjernika u evangelizaciju ne samo što Kristu dovodi sve veći broj ljudi,  već je potaknula i goste govornike na proširenje programa u druge zemlje. Izuzetno uspješni evangelizacijski susreti diljem Rumunjske, u veljači, potaknuli su Intereuropsku diviziju, čiji su čelnici propovijedali na sastancima, da objave proširenje inicijative na njihovo područje.

Oko 550 stranih gostiju iz Istočnosredišnje afričke divizije, i izvana, sudjelovalo je u događanjima u Tanzaniji i Ugandi. Posjetitelji su otišli potaknuti da slijede ovaj primjer i u svojim zemljama, rekao je Okindoh.

Inicijativa Uključenost svih vjernika potaknula je duhovnu obnovu svih sudionika i oživjela jedinstvo zahvaljujući djelovanju stranih gostiju na ovim područjima, rekao je. „Inicijativa Uključenost svih vjernika, po Božjoj milosti, ostaje ovdje.“