Rezultati unutarnje obnove

16. 01. 2019.

“Neka vam dadne, prema bogatstvu svoje slave, da se ojačate u snazi po njegovu Duhu u nutarnjega čovjeka.” (Efežanima 3,16)

Još uvijek se nalazimo u vremenu kušnje. Onaj tko iskreno želi vječni život, nastojat će ga zadobiti, a zadobit će ga željom i trudom. Zlato se krije duboko u zemlji. Dobitak je siguran jedino kada se udruže želja i trud. Ako potaknemo zanimanje kod duša koje propadaju, probudit ćemo i vlastitu dušu.

Kakva je utjeha znati da nas Gospodin želi u svojoj obitelji na Nebu! “Da, Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni.” (Ivan 3,16) Mi trebamo njegovati i pokazivati vjeru. Naša vjera mora biti djelotvorna. Moramo imati takvu vjeru koja svoju snagu očituje ljubavlju i čisti dušu. Kvasac posjeduje životnu snagu, on prožima i upija sve s čime dođe u dodir. Slično tome, i Zakon Gospodnji je savršen, krijepi dušu. Božja riječ je brza i moćna, oštrija od mača dvosjeka. Riječ je sila kad je primjenjujemo u praksi. Velika promjena do koje istina dovodi odvija se iznutra. Začinje se u srcu i djeluje prema van. Čovjek srcem vjeruje za pravednost, a ustima priznaje za spasenje. “Ni žrtve ni prinosa nisi htio.” (Hebrejima 10,5; Psalam 40,7) Žrtva je Bogu duh skrušen. Bog nije zadovoljan farizejskim pretvaranjem.

Mi ćemo se sakriti u Isusu Kristu. Uzdat ćemo se u Njegovu ljubav. Iz dana u dan vjerovat ćemo da nas On ljubi beskrajnom ljubavlju. Neka vas ništa, baš ništa ne obeshrabri i ne rastuži. Razmišljajte o Božjoj dobroti. Spominjite se Njegovih djela ljubavi i Njegovih blagoslova.

Ja se neprekidno trudim da pišem i govorim. Gospodin je moj najbolji Prijatelj, a vas dvoje možete posvjedočiti to isto. Neka hvala Gospodinu bude uvijek u našem srcu, u našim mislima i na našim usnama. Na taj način možemo veličati istinu. Duh Sveti svjedočiti će s našim duhom da smo doista djeca nebeskog Kralja. Ohrabrite se. Isus je naš Prijatelj i Spasitelj. On nas voli. Ako On vodi računa o malom smeđem vrapcu, koliko će više voljeti nas i brinuti se za nas! Sjećanje slabi kad se ne upotrebljava. Tako će i naša vjera, nada i hrabrost oslabjeti ako ne gledamo u Isusa s istim povjerenjem s kojim malo dijete gleda u svoju majku. Promatrajući Ga, mi zadobivamo Njegovu pravednost. Neka nijedna sumnja ne bude utkana u naše vjersko iskustvo. Gospodin će nam dati uspjeh i preobilnu nagradu. (Letter 20, 16. siječnja 1898. — Pismo sestri Kelsey)