Snaga za danas

30. 01. 2019.

“Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan, jer će se sutrašnji dan brinuti za se! Svakom je danu dosta njegove muke.” (Matej 6,34)

Edsone, kušnje će doći na mene i na tebe. Već neko vrijeme se borim s kušačem, ali neću prepustiti pobjedu neprijatelju. Moja je prednost što imam savršenu vjeru i potpuno povjerenje u Boga. Isus iz Nazareta je iznad svega bio Sin Čovječji. … Krist je primjer onoga što bi Bog htio da postanemo. …

Bila sam kušana, kušana do krajnjih granica, i vidim da mnogi od onih koji tvrde da ljube Boga ne govore istinu. Naša poslušnost Njegovim zapovijedima svjedoči jesmo li doista Božja djeca. Brinemo se zbog onoga što vidimo da se događa u našem svijetu. Sve snage sila tame rade protiv ljudskog roda kako bi ograničile vjersku slobodu i nametnule službu i obožavanje lažne subote. Bog zna kakav će biti ishod svega toga.

Tako mi je drago što Otac razumije svaku teškoću s kojom ćemo se morati suočiti. Budući da Mu vjerujemo i poznajemo Ga kao Boga, znamo da On o svemu ima širu sliku nego što je to nama moguće. Njegovi ideali su viši od bilo koje naše zamisli. On može čitati svaku nakanu srca onih koji se udružuju protiv Njega i surađuju sa zlim anđelima kako bi uništili pravedne. Sve snage zlih anđela udružene sa zlim ljudima radit će na tome da se ukine istina i vjerska sloboda. Nećemo sada posustati u svojem radu, nećemo se obeshrabriti. Svako pitanje je jasno kao dan pred srcem Onoga koji sve ispituje. On vidi napor koji se ulaže da bi se utjecalo na dijete da krene pogrešnim putem. Visokom i Uzvišenom koji živi u vječnosti neće promaknuti onaj koji radi nasuprot Njegovoj volji tako što kvari i izopačuje ljudski um. Moramo uzeti u obzir da Bog zna, Bog razumije. …

Djeco, ne ograničavajte Sveca Izraelovog kada je riječ o vašem slučaju. Vi se možete povezati s Bogom. Rastite u vjeri, uzdanju i nepokolebljivom povjerenju u Boga. Gospodin je učinio mnogo za vas, djeco moja, i ako Mu se potpuno predate, postat ćete prijenosnici svjetla. Ako najprije budete tražili Božje kraljevstvo i Njegovu pravednost, sve ostalo će vam se dodati. Pobožnost ima obećanje za ovaj život i onaj koji će doći. Kada primite Božju izobilnu milost, vi ćete je širiti oko sebe. Vjerno obavljanje današnjih dužnosti najbolja je priprema za sutrašnje kušnje. Nećemo skupljati sve sutrašnje brige i odgovornosti da bismo ih pridodali današnjem teretu. Dovoljno je svakom danu zla njegova. Bog nam daje snagu za svaki dan. (Letter 141, 30. siječnja 1896. — upućeno Edsonu i Emmi White)