Obucite Kristov oklop

26. 02. 2019.

“Vaše svjetlo neka tako zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog.” (Matej 5,16)

Svjetlo istine mora obasjati svijet. Oni koji ljube Boga i drže Njegove zapovijedi pozvani su u odlučnu borbu, ne jedni protiv drugih, već protiv vojski nevidljivog neprijatelja. Oružje se ne smije položiti. Oni koji tvrde da su Kristovi učenici, ni u jednom trenutku ne smiju se osjećati lagodno i zadovoljno u svojoj crkvi iako ne rade ništa kako bi pala ljudska bića spasili i vratili vjeri.

Nebeski anđeli neprestano se penju i spuštaju između Neba i Zemlje, uposleni u nesebičnoj službi za izgradnju Kristovog kraljevstva. Gdje su muškarci i žene koji će se ujediniti s tim nebeskim glasnicima? Gdje su oni koji će upotrijebiti svoje sposobnosti za suradnju s božanskom silom?

Pomislite što je Bog učinio za vas. Kad ste propadali bez Krista, zar vam nije došla poruka upozorenja koja vas je osvjedočila u grijeh i pokrenula na pokajanje? Zar vam se Krist nije otkrio kao Spasitelj koji oprašta grijehe? Zar niste u svjetlu i slavi svoje prve ljubavi bili puni nesebične ljubavi prema drugima i želje da im prenesete milost koja je vama donijela novinu života u Kristu?

Ne dopustite da se vaša revnost za Krista umanji. Sad kada ste postali Kristova ruka pomoćnica, trebate raditi usrdno za one na koje ste prije svojeg obraćenja ravnodušno gledali. Imajte na umu da su oni u istom položaju u kojem ste … vi bili kad ste dovedeni u pokajanje i da njihovo spasenje može biti od veće vrijednosti za crkvu od vašeg. Ne uskraćujte drugima ozbiljne, nježne riječi i ljubazna djela. Dovedite one koji vas okružuju do križa na Golgoti. Budite zaljubljeni u istinu kako biste mogli svakodnevno primati svježu milost i pružati je drugima. Otvorite prozore duše prema Nebu kako bi jasne zrake Sunca Pravednosti mogle zasvijetliti u vašem srcu. “Vaše svjetlo neka tko zasja pred ljudima da vide vaša djela ljubavi te slave vašeg Oca nebeskog.” (Matej 5,16)

Istina — dragocjena, čista istina, otvorit će se pred svima koji svoju dušu budu čuvali u Božjoj ljubavi. Dužnost i žrtva bit će im dragocjene zbog njihove ljubavi prema onima koje je Krist otkupio. Ljudi na koje bi prije jedva pogledali, sada postaju dragocjeni u njihovim očima. Nekada nisu marili za njih, ali sada su sjedinjeni s Kristom i vezani ljubavlju za Njegovu baštinu. Srce koje je nekad bilo bezosjećajno zbog ledene sebičnosti, sada omekšava pod utjecajem Duha. (Manuscript 17, 26. veljače 1901. — “Zapostavljene dužnosti”)