Potreba za radnicima

18. 03. 2019.

“S tim je kao s čovjekom koji, polazeći na put, ostavi kuću svoju i preda upravu slugama. Svakomu odredi njegov posao, a vrataru naredi da bdi.” (Marko 13,34)

Božji anđeli su spremni i čekaju da pođu s poniznim ljudima koji s Biblijom u ruci odlaze onima koji nemaju to svjetlo da bi im čitali “tako govori Gospodin”.

Potrebni su oni koji imaju dara za glazbu. Melodija hvalospjeva stvara nebesko ozračje. Riječima svetih pjesama često se otpečaćuju izvori pokajanja i vjere. Pjesma je jedno od najuspješnijih sredstava da se duhovna istina utisne u srce.

Neka male skupine radnika pođu kao Gospodnji misionari i neka rade onako kako je Krist naložio prvim učenicima. Neka pođu u različite dijelove naših gradova, dvoje po dvoje, objavljujući Gospodnju poruku upozorenja. Iznosite ljudima izvještaj o stvaranju i o tome kako je po završetku svojeg djela Gospodin počinuo i blagoslovio subotnji dan, odvojivši ga kao spomenik svojem djelu stvaranja.

Članovi crkve, stari i mladi, trebaju ići i objavljivati tu posljednju poruku svijetu. Ako budu išli u poniznosti, Božji anđeli će ići s njima učeći ih kako da uzdižu svoj glas u molitvi i pjesmi i kako da objavljuju evanđeosku poruku za ovo vrijeme. Nemamo ni trenutka za gubljenje. …

Tko će se prihvatiti tog posla da poučava biblijsku istinu stare i mlade? Tko će nositi poruku prema Kristovom planu djelovanja? … U svakom gradu ima mnogo onih koji osjećaju potrebu za evanđeoskim radnicima. Potrebni su nam ljudi koji će čitati istinu, primjenjivati istinu i objašnjavati istinu.

Braćo, Krist vas poziva. Hoćete li poslušati Njegov glas? Hoćete li postati Njegovi glasnici? Hoćete li tražiti izgubljene ovce? Hoćete li u svoj poniznosti i usrdnosti, naučavati Riječ pred svima koji žele slušati?

Mladići i djevojke, prihvatite se posla na koji vas Bog poziva. Iznosite čudesnu priču o križu. Krist će vas voditi i učiti da koristite svoje sposobnosti u dobru svrhu. Kad iskusite oživljujući utjecaj Duha Svetoga i kad se potrudite da naučite druge, vaš um bit će osvježen, a vi osposobljeni da iznosite riječi koje su za vaše slušatelje nove i neobično lijepe. Molite se, pjevajte i govorite. …

Oni koji se u potpunosti posvete, doživjet će duhovnu slobodu, a Kristova oživljujuća milost donijet će im svjetlo, mir i radost. Spasonosni utjecaj istine posvetit će dušu onoga tko je prima. (Letter 108, 18. ožujka 1907. — “Našoj braći u Graysvilleu u državi Tennessee”)