Nikad nemojte prekršiti svoj zavjet

19. 03. 2019.

“Neka nam ne dodija činiti dobro, jer ćemo u svoje vrijeme žeti ako sad ne malakšemo. Prema tome, dok imamo povoljnu priliku, činimo dobro svima, posebno onima koji po ovoj vjeri pripadaju istoj obitelji.” (Galaćanima 6,9.10)

Neka se oni koji su se zavjetovali da će nastaviti Božje djelo nikad ne pokaju zbog toga, i neka ne zadržavaju za sebe ono što im je dano. Oni koji su sebi uzeli za pravo da povuku obećanja koja su dali Bogu, smatraju da za to neće morati podnijeti račun u dan konačnog obračuna. Savjete onih koji vam u ovo vrijeme preporučuju da povučete sredstva namijenjena Božjem djelu i uložite ih u druge poslove trebate odbaciti, jer vam Gospodin govori: “Sabirajte sebi blago na nebu.” “Uložite svoja sredstva da biste unaprijedili moje djelo, da bi se otvorila nova polja, da bi svjetlo sadašnje istine obasjalo sve krajeve svijeta.”

Kako je izdašan bio Dar koji je Bog dao ljudskom rodu. On je tako ljubio svijet “da je dao svoga jedinorođenog Sina da ne pogine ni jedan koji u nj vjeruje, već da ima život vječni” (Ivan 3,16). Gospodin Isus je dao svoj život za ovaj svijet kako bi čovjek mogao imati savršeni Uzor. Odloživši svoja kraljevska obilježja, svoju vladarsku odjeću i kraljevsku krunu, došao je na Zemlju kao čovjek. Bio je kušan u svemu u čemu se i čovjek iskušava, ali nijednom nije odstupio od staze koju je izabrao. Čuvala Ga je Božja sila, snažio Ga je Onaj koji će biti Pomoćnik svima koji Ga ljube i drže Njegove zapovijedi.

Krist je živio jednostavnim životom sina siromašnog čovjeka i tako se upoznao s djetinjstvom siromašnih. I kad su Mu tijekom Njegove službe dovodili djecu da ih blagoslovi, On se prisjećao majke koja Ga je donijela na svijet i pokazivao poštovanje prema tim majkama, blagoslivljajući i njih i njihovu djecu. Krist se izložio životu poniznosti i siromaštva kako bi svima, od djetinjstva do zrelog doba, pokazao što bi život trebao značiti svakom pripadniku ljudskog roda.

Svi koji su postali Božja djeca, trebaju činiti sve što je u njihovoj moći kako bi tražili i spasili “izgubljene ovce”. Trebaju iskoristiti svako raspoloživo sredstvo kako bi grešnicima objavili riječ života i Kristovu spasonosnu milost. Oni koji vjeruju u istinu, uvijek trebaju imati na umu žrtvu koju je Krist podnio kako bi, uzevši ljudsku narav, mogao biti primjer svim ljudima. (Letter 104, 19. ožujka 1907. — “Onima koji prilažu velike darove za djelo sadašnje istine”)