Izgradnja karaktera za Nebo

1. 04. 2019.

“Ali tko će podnijeti dan njegova dolaska i tko će opstati kad se on pojavi? Jer je on kao oganj ljevačev i kao lužina bjeliočeva.” (Malahija 3,2)

Oni koji tvrde da su sinovi i kćeri Božje trebali bi predstavljati Boga svojim karakterom. … Sada nam se pruža prilika da izgradimo karakter koji će nas učiniti spremnima da uđemo u nebesko kraljevstvo. Oni koji drže Božje zapovijedi imat će pravo na stablo života i ući će na vrata u grad. U svojoj ljubavi Bog nam je dao Zakon da bismo znali i uklonili one crte karaktera koje nisu za Nebo. Tamo ne može doći nitko tko otima, čini preljub, govori zlo ili je nepošten u poslovanju, jer bi to dovelo do još jednog rata na Nebu. Božji zakon je dan da ljude odvrati od takvog ponašanja, da njihov karakter bude oblikovan prema Božjem karakteru.

Danas su mnogi uvelike zaokupljeni modom ovoga svijeta koja se neprestano mijenja. Zar ne bismo trebali biti isto tako marljivi u nastojanju da oblikujemo svoj karakter prema uzoru koji nam je dan u Božjoj riječi? Nemojte misliti da se sada možete prilagođavati svijetu, gomilati svoje blago ovdje dolje, a da ćete zatim, samo zato što tvrdite da vjerujete, biti među onima koji će ući u Božji grad. Ne možemo biti u skladu sa zakonima koji upravljaju nebeskim kraljevstvom ako se tim zakonima ne prilagodimo ovdje dolje. Krajnje je vrijeme da svi mi potpuno predamo svoje srce Bogu i da Mu razumno služimo, kao poslušna djeca. Njegov Duh Sveti može nas oblikovati i izgraditi do sličnosti s božanskim. Članovi nebeske obitelji Božji su baštinici i subaštinici s Isusom Kristom — baštinici nebeskog blaga. Oni neće slijediti želje i ludosti ovoga svijeta da bi nagomilali blago ovdje dolje po cijenu kršćanskog karaktera koji bi im osigurao život koji se mjeri s Božjim životom — život bez grijeha, bolesti, žalosti i smrti.

Mnogi se danas odvraćaju od jednostavnosti istinske vjere proučavajući takozvanu znanost. Postoji prava znanost, znanost o vječnom životu. Kada je Isus došao na ovaj svijet, mogao je pred ljudskim umom otvoriti golemu riznicu znanja. Ali nije to učinio. On je svoj život posvetio naučavanju onih istina koje se tiču spasenja duše. …

Bog polaže pravo na svaku sposobnost našeg bića. Služba Njemu zahtijeva aktivnost cijelog čovjeka — cijelo srce, cijelu dušu, svu snagu i sav um. Kako pružiti Bogu tu sveobuhvatnu službu, jedini je predmet koji ima vrijednost u ovom životu. (Manuscript 38, 1. travnja 1905. — “Tko će podnijeti dan Njegova dolaska?”)